четвртак, 30. мај 2013.

Манчестер Јунајтедова 'Red Army' хулиганска банда


Red Army, банда Манчестер Јунајтеда својевремено је важила за навијачку групу у самом врху фудбалске хулиганске сцене, стога су аутори емсије ''Top Boys'' решили да направе интервју са човеком који је био главни учесник целог тог хаоса.

Колин Блејни, сада писац, а некада познати криминалац, још као младић се раних 70-их придружио bootboys - има Манчестер Јунајтеда и Red Army групи, која је тих година харала Британијом. Иако одрасла особа, Колин Блејни је временом усавршио начин да проваљује, пљачка и обија сефове еминентних златарских радњи заједно са својом ''Chollyhurst'' екипом. Међутим европско тржиште је било већи мамац, па су он и његови другови имали прилике да одслуже казну у већини затвора на старом континенту, да би се на крају вратили у домовину са намером још да оперишу. Неки људи живе за данашњи дан, док провалници таквог типа живе за тренутак.

Средином 80-их, један други младић из опаснијих делова града Манчестера, појавио се неочекивано на хулиганској сцени која је експлодирала. Тај момак је био свима познат по надимку ''Hotshot'' - навучен на насиље, и спреман да крене стопама старијих Јунајтедових хулигана. Успео је да састави екипу ''Young Munich'' водећи је кроз организовану пљачку и сукобе са другим групама.

петак, 10. мај 2013.

Инциденти: Аталанта - Јувентус 0:1











Прошле вечери догодили су се инциденти пре меча Аталанта - Јувентус када су се сукобиле две групе најватренијих присталица на неких 1000 метара од стадиона. Портал bergamonews.it преноси да је трг Ђулио Ћесаре био одредиште правог уличног рата који је трајао више од сат времена између полиције, бергамаша и торињана. Што се тиче локалне заједнице то је сигурно један од догађаја који ће желети што пре да забораве.

Нереди су настављени и на самом стадиону, када су црно-бели почели да одваљују славине и плочице из WC-a гађавши домаће навијаче на јужној трибини. Ни ултраси са јужног сектора, где су смештени Ex BNA, нису остали дужни црно белима, па су у правцу навијача Старе Даме полетеле ракете због чега је утакмица прекинута на око 8 минута.

А ево и званичне заблешке делагата са меча:

''Са 50.000 евра биће кажњена оба клуба, домаћа Аталанта и гостујући Јувентус, због испада својих навијача на трибини Morosini од '28 минута утакмице, када су почели међусобно да се гађају инвентаром из тоалета, тј. бакљама и осталим пиротехничким средствима, због чега је 5 особа завршило у хитној помоћи услед повреде главе.''

четвртак, 9. мај 2013.

СРЕЋАН 9.МАЈ ДАН ПОБЕДЕ!



СВИМ ЧИТАОЦИМА ФАНЗИН БЛОГА ''ЦРВЕНИ СКИНХЕД'' СРЕЋАН 9. МАЈ ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ!