среда, 27. мај 2020.

Azione Diretta / биографија бенда


Azione Diretta је италијански Ои! бенд оформљен у Кастелано дел Лагу,округу Перуђа.Њихова музика проистиче из беса који сви мање-више носимо у себи према друштву које нас контролише,угњетава и везује законима,често примењујући репресивне методе.Текстови песама тичу се младих људи,уличног живота,радничке класе,антифашизма и свих оних који се безкомпримисно боре за своје идеале.

Када је реч о имену "Azione Diretta",чланови бенда су осмислили такав назив,инспирисани учењима немачког анархистичког филозофа Рудолфа Рокера (1875-1958).Директна акција (Azione Diretta) подразумева сва могућа средства непосредног рата радника,или других чланова друштва,против политичких и економских угњетача.Међу тим методама издвајају се: штрајк у различитим формама,од захтева за већом зарадом,па све до генералног штрајка,бојкота,саботажа,окупација,анти-милитаристичке пропаганде и на крају у критичним тренуцима,када околности то захтевају,оружаног отпора народа како би се заштитили животи и освојила слобода!


Директна акција не налази своју примену само на радним местима,она се одвија и на многе друге начине: кроз избегавање плаћања пореза (ако могу богати зашто не бисмо и ми?!),бојкота одређених производа,избегавања да се бавимо одређеним занимањима,постављањем барикада како би се зауставила изградња из еколошких разлога...

Једноставно,директна акција подразумева самостално деловање,без чекања да то неко уради уместо вас.Јер само директним деловањем ствари се могу мењати из корена!

Нема коментара:

Постави коментар