уторак, 12. јануар 2021.

Демистификација појаве 'четништва' на Звездином северу / четврти део




Како време одмиче,многе ствари излазе на видело,постају све јасније.Стара гарда са севера сама себе разоткрива,многи од нас сведока тих смутних времена се јако добро сећамо колики је био утицај четничке емиграције,тако да ово није ништа ново.Добро је што се о заметку 'четништва' пише на званичној страници delije.net,да се види и прочита како се омладини систематски испирао мозак,како најлакше од Титовог пионира и некога коме су отац и деда били комунисти и ко долази из партизанске породице,како од некога таквог ко навија за Црвену звезду направити 'равногорца' и следбеника 'четничког покрета'.Значи дође касета из Аустралије,па онда вас неколико крене да учи (јбг није вам у породичној традицији) четничке песме напамет,па онда трујете своје окружење,па дођете на стадион па кренете да трујете целу трибину док је не отрујете 1989/90,и све то уз логистичку подршку СПО-а и Вука Драшковића коме скандирате.

Што се тиче ове прве фотографије,ради се о утакмици КЕШ Црвена звезда - Динамо Дрезден 1990/91 коју је Звезда добила 3:0.Лепо се виде две америчке заставе на трибини,а то је само пар година пре било незамисливо на трибинама СФРЈ,полиција је уредно скидала заставе,обележја и симболе империјалистичких држава (USA,UK,Canada) са ограде.Старији се вероватно сећају да је све до 80-их било цимања на улици обичних грађана чак и ако носите неку мајицу,типа неког енглеског бенда и сл.,лепо те зауставе и испитају којим поводом нешто носиш,шта та мајица значи,шта представља,јер се у поредак једне земље није смело дирати.Неки се ред знао.

И онда дође 'демократија' и почетак вишестраначја,и тако 'четници север' кренуше да певају,сећамо се тога сви: "Хамбургер,чизбургер,кечап и помфрит,ми имамо Мекдонадс,ал нема га Сплит..." Јеботе која малограђанштина,празилук из дупета вири,дош'о МЕКДОНАЛДС у наш град 1988 године! И то у центру престонице на Славији! Доле комунизам! Живеле САД! Браво идиоти,што каже један други четник,кум од оног горе кога сам поменуо,војвода Воја Шешељ..САД ПОЈЕДИТЕ  СВА ГОВНА КОЈА СТЕ ИЗАСРАЛИ!

Нема коментара:

Постави коментар