недеља, 24. октобар 2021.

Трибина ФК Милан | стара школа




Као што се да приметити у првом плану је навијачка група "Fossa dei Leoni" и фотографије на којима су истакнути барјаци са ликом Че Геваре.

Несумњиво две кључне навијачке групације на трибини Милана историјски гледано су се сматрале политичким антиподима: "Fossa dei Leoni" (левичари) и "Brigate Rossonere" (десничари).Прва група је имала склоност ка бављењу темама које се тичу комуниста,док су ови други својим логом привлачили радикале другачијих политичких погледа...Треба бити објективан па рећи да у случају "Brigate Rossonera" није одувек било тако,те да су се они окренули ка десним позицијама тек на прелазу из 20. у 21.век.Но о "Brigate Rossoneri"-a ћемо нешто мало касније.

"Fossa dei Leoni" остаће упамћена као чврста,добро организована и принципијелна структура.Наравно она је за разлику од Ливорнеза позната више по ултра менталитету него по политичким акцијама (да ме читаоци не схвате погрешно свакако да Ливорно има своје место у историји навијачког покрета)...

Индикативно је да је након контраверзне приче везане за губитак транспарента у обрачуну са "Viking Juve"-ом (Fossa dei Leoni су такође запленили Vikingu заставу) ова група престала да постоји.Упућени кажу да су "Brigate Rossonere" извршиле притисак,јер по ултра правилима,када ти падне застава група се аутоматски распушта.Сад да ли је све било по кодексима и ко је кога ту наместио водиће се још дуго о томе расправе.Чињеница је да су "Fossa dei Leoni" били трн у оку многима (понајвише "Brigate Rossonerima) те да се борба за превласт на трибини водила увелико.На страну политика и антагонизми који су владали међу припадницима ове две групације росонера.

Као резултат целог овог догађаја,на трибини Милана нешто касније се појављују нове групе "Guerrieri Ultras" и "Leoni della Sud" које за себе тврде да идентитетски припадају "Fossa dei Leonima"...

Нема коментара:

Постави коментар