среда, 25. новембар 2020.

Red London - Kings of the Streets, EP (2019)



Песме:

Kings of the Streets (3:11)

Now We'are Back (2:56)

No War,No Hate (4:24)

Out on the Wasteland (3:11)

недеља, 22. новембар 2020.

Илустрована Политика (1967) / приватна архива




Да се не надовежем на претходну објаву која се тиче односа комуниста према Пећкој патријаршији и православљу,тек толико да се види колико сам био озбиљан када сам све оно написао.Дакле,исечци из новина су део моје приватне архиве,Илустрована Политика (1967) и једна од посета Јосипа Броза Тита Косову и Метохији.Револуционарна тзв. левица посебно нека обрати пажњу на текст који описује младог Албанца ословљавајући га са 'ШИПТАР' који чува Патријаршију.Годинама сам се убеђивао са разним припадницима НКПЈ-а,Маркс 21,АСИ...и осталима како израз 'Шиптар' никада није био пежоративан,већ словенизован назив за Албанца,прихваћен код нас с обзиром да и Албанци један другог ословљавају са 'Shqiptar' на матерњем језику,да је израз користио и сам Јосип Броз Тито у својим говорима,да је постојала 'Четврта ШИПТАРСКА (македонска) бригада' формирана 26.августа 1944 год...итд.Али џаба,модерна левица је инфицирана вирусом 'политичке коректности' својствене либералним круговима када је реч о терминологији,тако да се мора много радити на томе не би ли се умишљена господа вратила на прави пут.

петак, 20. новембар 2020.

Умро патријарх српски Иринеј



Нека му је лака земља.Ред је да се каже,иако је био неко ко је својевремено благодарио Господу што нам је подарио човека "који се лавовски бори за српски народ,а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију",а то је нико други до Александар Вучић:

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/2997621/patrijarh-irinej-blagodarimo-gospodu-na-vucicu.html

Него,мало ме буни ова фотографија испод на којој је Иринеј.Какво устоличење патријарха Германа у Пећкој патријаршији 1960 године у доба 'најгрђег' комунизма?!Зар комунисти нису затирали српство и православље?!Зар нису рушили цркве и манастире до темеља?!Нешто ми се ту не уклапа.Уколико сматрате да се писац ових редова понаша непримерено у датој ситуацији и да је ово што је написано исувише дегутантно,морам да нагласим да фамилија писца ових редова потиче управо са Косова и Метохије (има нас доле још),да је стицајем разних околности превалила дуг пут од Скадра до Пећи,па све до Лесковца ,Ниша и Београда,активно учествовала у НОБ-у као део партизанских јединица Косова и Метохије,те редовно давала добротворне прилоге након '45 управо за поменуту Пећку патријаршију!Чисто да и ја нешто изјавим за медије.Идемо даље...

среда, 18. новембар 2020.

Све се мијења ви сте исти,ој Ријечани комунисти...





Тако нажалост у данашњој Хрватској гласи скандирање супарничких навијача у жељи  да се 'омаловажи' Армада Ријека.Истина је међутим да је ово још једна скупина која има фракцију радикалних левичара на трибини (уз наравно бројне Србе) те се у складу са тим неретко могу видети барјаци и шалови са ликом Че Геваре.Од мене пуна подршка због терања контре Усташама како на Кантриди,тако и остатку 'лијепе њихове' навијачке сцене!

субота, 14. новембар 2020.

Римски комунисти одали пошту Алексеју Маркову


Италија,Рим.Представници бројних комунистичких организација,укључујући и чланове музичког скинхед састава "Banda Bassotti",организовали су скуп у знак сећања на Алексеја Маркова (11.02.1973 - 24.10.2020).Друг Алексеј Марков,командант 14.батаљона територијалне одбране оружаних снага "Призрак" Лугањске Народне Републике,погинуо је у саобраћајној несрећи 24.октобра 2020.Слава му!

среда, 11. новембар 2020.

Зна се ко је тата!


Званична интернет страница Безбедносно информативне агенције (БИА),некадашње УДБ-е тј. ОЗН-е,на којој је Слободан Пенезић Крцун.Служба не спава!

уторак, 10. новембар 2020.

Гласност ћутања / књига


Књига о Слободану Пенезићу Крцуну "Гласност ћитања",ових дана је објављена у издању Историјског архива Ужице.Приређивач књиге је Жељко Марковић,директор ужичког архива,док је рецензент проф.др.Радојица Лазић.

На њеним страницама су Крцунови аутобиографски записи,ратна писма,послератни говори,чланци,реферати из времена када је био високи државни функционер...Има ту детаља о оснивању ОЗН-е којом је руководио,помиње се и ликвидација наоружаних одметничких група:

"Мени је припадао задатак,као партизанском руководиоцу,да организујем чишћење пете колоне.Све дотадашње директиве биле су усмене,да треба ликвидирати најпознатије петоколонаше и шпијуне.Партизани су са свих страна доводили једног по једног. Довели су и среског начелника Алексића, кога су ухватили негде у Мокрој Гори,и једног његовог полицијског писара.Мој сусрет са Алексићем завршио се са неколико шамара.Нисам могао да верујем да ће тај велики противник комуниста овако лако пасти у руке.То ме је одмах преломило да не треба много размишљати и да треба стрељати...Почео сам водити истрагу.То и нису биле истраге већ политички дијалози и оптужбе.Онолико колико су мене у два-три маха саслушавали,једном баш поменути начелник и његов писар.”

Напомиње да је „служба уживала велику подршку народа”,те да је на све у њој утицао друг Марко (Александар Ранковић): „Њему у првом реду припада заслуга за организовање службе, изградњу и васпитање њених кадрова. Он је и својим личним примером и изванредним талентом државника и политичара пресудно утицао на стварање такве атмосфере у којој су људи, бранећи извојеване тековине, чинили чуда од јунаштва у правом смислу те речи.” 

"Крцун је остао бескомпромисан борац у остваривању идеала које је била поставила Комунистичка партија”, пише рецензент књиге проф. др Радојица Лазић. Приређивач Жељко Марковић у књизи напомиње: ”Незаустављив у политичком успону, описан као најконтроверзнија личност новије српске политичке историје, Крцун у себи сублимира и време у коме је обитавао. Сведок и судионик, немилосрдан и суптилан, одан отачаству и Брозу, сударио се са две стране своје личности које су и две стране српске повеснице.”

понедељак, 9. новембар 2020.

Уништен мурал Драже Михаиловића


Мештани села Тврдићи у општини Пожега,бацили су фарбу на мурал издајника српског народа и ратног злочинца Драгољуба Драже Михаиловића.Традиција се не може измишљати,нити наново стварати,а злочинцу је народ већ одавно пресудио.СМРТ ФАШИЗМУ - СЛОБОДА НАРОДУ!

субота, 7. новембар 2020.

Антифашистичка акција у Београду

Београдски антифашисти су недавно сазнали локацију на периферији града где се нео-нацистичке групе годинама окупљају и праве мурале са својим антицивилизацијским порукама.Како су навели 'Антифашисти Београда' на својој званичној страници,они су посетили ово место и мурале 'преуредили' у року од 48h,уз поруку да фашизам неће проћи.

ВИДЕО:

https://m.facebook.com/antifasistibgd/videos/1308254246173569/?refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Fantifasistibgd%2F&_rdr