понедељак, 26. септембар 2022.

VEVERICA I JEŽ | CRTANI FILM


Veverica i jež ( korejski: 다람이와 고슴도치) je severnokorejska animirana serija koju je producirao SEK Studio od 1977 pa sve do 2013 godine.Veverica i jež predstavljaju jedan od najpopularnijih crtanih filmova u ovoj komunističkoj zemlji.Sa emitovanjem se prestalo 2013. godine, kada je severnokorejska državna televizija odlučila da izmeni svoj programski raspored,te je tom prilikom dogovoreno i da se privede kraju snimanje nekoliko animiranih serija.Među inostranim kritičarima se spekulisalo kako su veverice i ježevi zapravo severnokorejci,miševi južnokorejci,lasice japanci,a vukovi amerikanci.Govorilo se čak i o tome kako se radnja poklapa sa metaforičkim tumačenjima geopolitičkog okruženja zemlje.Međutim ova alegorijska interpretacija nije nikada u seriji do kraja otkrivena. Iz studija SEK su uveravali da su sve to samo zlonamerne pretpostavke.Oni su više puta u javnosti izašli sa tim da je ova animacija stvorena kako bi decu naučila ljubavi,prijateljstvu i patriotizmu.

недеља, 11. септембар 2022.

ПОРТУГАЛ: ХИЉАДЕ ЉУДИ НА ФЕСТИВАЛУ "АVANTE" У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ


Као много пута до сада и ове године је Комунистичка партија Португала (PCP) организовала "Festo do Avante",фестивал који је постао права атракција са више хиљада посетилаца у 'Quinta da Atalaia' Сеиксалу,који су се окупили са намером да присуствују бројним културним и политичким догађајима.

Oвогодишње свечаности,одржане 2.,3. и 4. септембра, укључивале су симфонијски концерт посвећен 100-годишњици рођења великог португалског писца Хозеа Сарамага.

Последњег дана фестивала организован је такође велики политички скуп на коме је главни говорник био Жеронимо де Соуса,генерални секретар Комунистичке партије Португала.

Осврћући се на тренутна дешавања,лидер Комунистичке партије Португала је рекао да су "ескалација рата у Украјини и спирала санкција које су увеле САД,Европска унија и НАТО - уз саучесништво португалске владе - неодвојиви од шпекулација на тржишту,растућих цена енергената,хране и других основних добара.Он је нагласио да све то утиче на услове живота људи,те да свет улази у још озбиљнију економску и социјалну кризу."


Између осталог Жеронимо де Соуса је додао да "народи желе мир,а не рат.Комунистичка Партија Португала је као што је и одувек била,на страни поштовања права народа да слободно одлучује и да суверено бира свој пут развоја.Мир се може постићи само доношењем праведног решења заједно са борбом против експлоатације и угњетавања."

Генерални секретар је упутио и критике на рачун португалске владе истичући да је "ситуација у којој се се данас налази Португал веома озбиљна и забрињавајућа.Али ништа мање озбиљне и забрињавајуће нису ни оне опције и политике које нам сугеришу да би требало затворити очи и уступити место спекулацијама,експлоатацији и бесрамном манипулисању.То се пре свега односи на то што се народу даје лажна нада и представља се истом том народу како држава поседује огромну економску снагу".

Прича о "Avante" фестивалу, који носи име по званичном листу Комунистичке партије Португала,датира из 1976 године.Фестивал од тада представља велики културни и политички догађај који привлачи девојке и младиће из целог Португала,као и међународне делагације комунистичких партија из свих крајева света.

недеља, 28. август 2022.

ROBERT MUGABE: MI NISMO GEJEVI!


Pravi trenutak da se podsetimo antologiskog govora bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea u UN gde se govorilo o ljudskim pravima.

"Izričito odbijamo svaku mogućnost da nam se na silu propisuju nekakva nova prava koja su u suprotnosti sa našim vrednostima,normama,tradicijom i uverenjima.Mi nismo gejevi!",rekao je Robert Mugabe što je izazvalo aplauz i smeh među prisutnim zvaničnicima.....

"Saradnja i međusobno poštovanje će unaprediti ljudska prava širom sveta.Konfrontacija,klevetanje i dvostruki standardi neće..." 

Liberali moraju da shvate da to što narodi Afrike i Azije,pa čak i većinski deo Istočne Evrope, ne prihvata nametnuti sistem vrednosti novog svetskog poretka,da su razlozi tome pre svega kulturološki ukorenjeni.Sa druge strane imamo i tzv. 'novu levicu',koja umesto da se bavi položajem radnika u društvu,kao prioritet stavlja pitanje prava seksualnih manjina,prava životinja i sl.Ukratko bave se stvarima od drugorazrednog i trećerazrednog značaja,što nema ama baš nikakve veze sa izvornom borbom socijalističkih i komunističkih partija.

уторак, 23. август 2022.

четвртак, 18. август 2022.

CURVA NORD LIVORNO | 2021/22


Фотографија северне трибине која је према мом скромном мишљењу обележила претходну сезону.Барјаци Новорусије,Доњецке народне републике (ДНР),Лугањске народне републике (ЛНР) и Бригаде 'Призрак' / Ghost brigade.. 

Z! 

четвртак, 11. август 2022.

The Guvnors (2014) | филм



Мич је бивши вођа лондонске банде познате као "The Guvnors",који се временом дистанцирао од насиља и већ двадесет година живи мирним породичним животом у срећном браку.Он постаје забринут када његов син почиње да показује насилне склоности својим понашањем у школи.Мича изазива Шанко,локални гангстер,након што сазнаје каква је некада била репутација "The Govnors"-а.Шанко у међувремену бива понижен од другог бившег припадника "The Guvnors"-a Микија.Ово доводи до бруталне одмазде и поновног окупљања "The Guvnors"-a, али и последично до распламсавања уличног сукоба банди које припадају различитим генерацијама.

недеља, 7. август 2022.

АНТИФА МОСКВА ПРУЖИЛА ПОДРШКУ ДЕНАЦИФИКАЦИЈИ УКРАЈИНЕ





Москва је велики град.И као у сваком великом граду у њему можете наћи "антифа" жутокљунце,који као и сви жутокљунци изражавају симпатије према пучистичком режиму из Кијева.Међутим Москва много више има правих антифашиста.Момака који са разлогом пружају пуну подршку руској војној интервенцији у Украјини и који се потписују као АНТИФА Z.

На фотографијама можете да видите да су жутокљунци почели по граду да праве пропагандне графите у корист фашистичког режима из Кијева,али и то да је АНТИФА Z правовремено реаговала и кренула да их преправља.

субота, 30. јул 2022.

Indicitment for FC Voždovac hooligans: They beat up two juveniles


The Higher Public Prosecutor's Office in Belgrade today filed an indictment against two members of the FC Voždovac fan group called "Invalidi", on suspicion they attacked the spectators at the FC Torlak stadium in Kumodraž, during the match between FC Torlak and FC "Studentski Grad" on May 12, 2019.

On that occasion, one juvenile suffered a serious injury to the head, and the other suffered a minor leg injury.

It is suspected that the accused Andjelo P. and Aleksa B., together with the three other persons, met in the morning at the gym in the neighborhood  "Braća Jerković" and agreed to go to the stadium and steal flag from FC Torlak fans.

They left their mobile phones in the gym so that the police would not discover them, and they took wooden sticks and red and white balaclavas with the symbols of the "Invalidi Voždovac" hooligan group.

Upon their arrival at the stadium, most of the spectators, mostly juveniles, fled from the part of the stadium they entered, but not the two 16-year-old lads.

On that occasion, it is suspected that Angelo P. inflicted a slight physical injury on the lower part of the leg to one of the FC Torlak fan with a wooden stick, while Aleksa B. struck another fan in the head area and caused him serious bodily injury in the form of broken bones and damage to the contents cranial cavities.

четвртак, 28. јул 2022.

Фенербахче под истрагом Уефе због скандирања Путину



Европска фудбалска унија (Уефа) покренула је поступак против турског Фенербахчеа, због тога што су навијачи тог клуба скандирали име руског председника Владимира Путина на утакмици квалификација за Лигу шампиона против Динама из Кијева.

„Етичка и дисциплинска комисија Уефе ће спровести истрагу поводом наводног неспортског понашања навијача Фенербахчеа. Додатне информације о овом случају биће доступне ускоро”, саопштила је Уефа.

Поводом испада својих навијача саопштење је издао и Фенербахче.

„Ми као Фенербахче, не прихватамо реакцију која је виђена са једног дела трибина нашег стадиона, који год разлог да је био. Није фер и није правично да се криви наш клуб због скандирања која не представљају став и вредност које пропагирамо и да се пребацује одговорност на клуб и кривица на све наше навијаче”, поручили су из истанбулског клуба, пренео је Танјуг.

Динамо из Кијева славио је јуче са 2:1 после продужетака против Фенербахчеа на Улкер стадиону у Истанбулу и пласирао се у 3. коло квалификација за Лигу шампиона, где ће му ривал бити Штурм из Граца.

петак, 22. јул 2022.

Frontline | Нови Сад


Frontline је новосадски панк-рок бенд настао 2007.Након неколико демо снимака, 2008 снимају албум "У првим редовима" у студију "Piknik".Албум је издат самостално под именом непостојеће издавачке куће "Halamana Records".Крајем 2012. снима се албум "Други долазак" у студију "Alpha" код Владимира Перовића.Поставу су чинили Оскар (вокал и гитара),Црвени (бас гитара),Паја (гитара) и Неша (бубњеви).

Почетком јула месеца ове године,одржан је двадест и други по реду "Exit" у њиховом граду,тако да би било добро,сада када су се утисци слегли, присетити се шта су чланови бенда још давних дана рекли о овом фестивалу,а што су многи од нас увидели од самог старта 2000 год.Интервју је радио портал "Remix Press":

"Exit је смеће! Тамо се свира само преко везе или преко сексуалних услуга.Не озбиљно,иако је "Exit" фестивал града Новог Сада,новосадски бендови немају никакву прилику да се покажу.Долазе ми неки ликови што пусте троугао на "Winampu" и дође двадесет хиљада људи да скачу,који иначе скачу по сплавовима.И то не да нема везе са рокенролом,него нема никакве везе са андерграунд причом! Јасно је мени да је то фестивал и да треба да се узму паре од Енглеза,то је ок,да ме људи не схвате погрешно,треба да дођу туристи да се проведу,али што се тиче рокенрола,гитарске музике,тешка је ситуација".

Истина жива...

понедељак, 18. јул 2022.

Ми у СССР-у немамо секс?!


17.јула 1986 год, на једној од  видеоконференција на којој се одвијао дијалог другова из Лењинграда и Бостона,могла се чути бизарна изјава у програму уживо коју гледаоци до данас памте и са осмехом препричавају: 

"Ми у СССР-у немамо секс!" 

Да не би било забуне,изјава је извучена из контекста,а ради се о следећем.Током дијалога саговорница из Америке пожалила се друговима и другарицама из Совјетског Савеза како у њиховим ТВ рекламама доминирају најнижи пориви: 

"У нашим ТВ рекламама све се врти око секса.Да ли и код вас доминирају такве рекламе?"

Саговорница из Совјетског Савеза јој је на то одговорила:

"Па овако,код нас нема секса и ми смо категорички против тога".

Није прошао можда ни секунд,а публика иза другарице је истог тренутка осетила потребу да реагује:

"МА ИМАМО БРЕ СЕКС! НЕГО НЕМАМО ТАКВЕ РЕКЛАМЕ!"

(Чланак преузет са странице 'Боротбе')

уторак, 12. јул 2022.

Cockney Rejects | ANTINAZI


Колико мораш да будеш глуп,па да кренеш да салутираш нацистичким поздравом на концерту бенда "Cockney Rejects".Eпилог се зна.Летиш напоље и то наглавачке! 

Лондон, клуб  "The Bridge House" (2014)

недеља, 26. јун 2022.

Гери Бушел о предрасудама...


"Хипици који припадају средњој класи мрзе ме ево већ скоро тридесет и три године,јер не разумеју шта је то Oi! и никада га нису ни разумели.Ти идиоти често умеју да кажу: "Сви скинхеди су фашисти,тако да си и ти такође фашиста!" Свих ових година,такозвана левица није ништа друго радила сем што ме је прозивала да сам нациста,док ме је десница називала комунистом.Званичници британске службе MI5 чак су направили досије о мени,јер су сматрали да сам агитатор опасан по заједницу.За њих сам био 'Бушелини' (игра речи од мог имена Гери Бушел па као Мусолини)..Хa,ха,ха! Али ја нисам ништа од свега горе наведеног.Могу једино да кажем да волим своју земљу,да волим свој народ,али да не мрзим друге земље и народе и да нисам никакав расиста.Заиста ме не занимају људи из средње класе који глуматају некакве анархисте.Једном приликом физички су ме напали нацисти,други пут су геј милиције хтеле да ми запале двориште,трећи пут се десило да ми прете исламски екстремисти како ће ме заклати..Али хеј,ја сам и даље овде!"

- Гери Бушел родоначелник Oi! музике

понедељак, 20. јун 2022.

TRADE UNIONS - Aumenta La Rabbia (2005)



Oi/Punk from Livorno

Tracklist:


1.Con Voi

2.Colpiscine Uno Per Educarne Cento

3.Partito Comunista

4.Working Class

5.Livorno Popolare

6.Spezza Le Catene

недеља, 19. јун 2022.

ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА У СЛАВУ ПАРТИЗАНА






Удружење "Стара Бежанија" и ове године је организовала манифестацију "Култура сећања Новобеограђана".Тим поводом обележава се и дан фудбалског клуба Бежанија,као и сећање на фудбалере који су свој живот положили за слободу.

У одреде Народноослободилачке војске Југославије,отишло је 17 фудбалера Бежаније од којих је осморо погинуло: Драган Серафимовић-Драги,Милорад Марковић-Буде,Наум Кајалић-Наја,Јошко Ћурман,Живорад Лукић-Жика,Анто Крамер,Сава Биров и Стеван Николић.

Спортски део манифестације увеличан је утакмицом кадета фудбалских клубова Бежаније и Милутинца из Земуна.Ово је била прилика да се оживи сећање на легенду југословенског фудбала,доктора Милутина Ивковића Милутинца, лекара, спортисту, хуманисту и патриоту,који је стрељан као припадник комунистичког покрета.У целу ову причу уклопило се и то што ове године ФК Милутинац слави 75 година постојања.

Наш друг,члан Централног комитета НКПЈ Саша Петровић је 2013.покренуо иницијативу за обнову спомен бисте Милутина Ивковића-Милутинца.Њему је припала част да пред почетак утакмице кадетима оба клуба исприча биографију Милутинца и да клубу који носи његово име честита јубилеј.Утакмица је завршена победом Бежаније 4:0 али резултат није био битан.

Утакмицу је пратио и наш друг извршни секретар НКПЈ Александар Ђенић који игра фудбал за Бежанију,али је једно кратко време провео и у Милутинцу.

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

13.06.2022.

среда, 8. јун 2022.

Зашто је дозвољено певати 'Viva la BR' у сред Италије?!



Мејнстрим медији у Италији су се баш узнемирили због реп састава 'P38-La Gang' који је заталасао јавност ове године.Кренули су оштро,профили на друштвеним мрежама су им погашени,концерти су им под надзором полиције.Шта да кажем,постоје тек две године и бојим се да ће се сви устремити сад на њих,тако да од некакве реп каријере и гомиле пара неће бити ништа,а ја мислим да им зарада и није била циљ.Момци имају срца и свака част на томе! За сада им још на Јутјубу држе спотове и песме од којих би издвојио мени омиљену 'Renault' која се налази испод у оквиру текста,а ту су још и 'Nuove BR',Gulag,Moda Italiana...итд...

Бестидни концерт одржан у Ређо Емилији- пише главни уредник листа 'Quatidiano nacionale' Микеле Брамбиља

Шта би се догодило када би се појавила нека нео-фашистичка музичка група на сцени и на свом концерту извела перформанс обучена у црне кошуље,где би доминирала симболика са келтским крстовима или нпр. кукуљице Кју Клукс Клана? Група која велича масакре над црначким становништвом? Догађаје на 'Piazza Fontani', 'Piazza della Loggia' и 'Italicus'-у? Па догодио би се тотални хаос!Заправо тој музичкој групи не би било ни дозвољено да наступа.Е па исто тако је требало забранити идиотима из бенда 'P38-La Gang' да се попну на стејџ 1.маја у Ређо Емилији,на концерту организованом у клубу ARCI,и певају са маскама потпуно анонимно,славећи терористичку групу "Brigate Rosse" која је убила бившег премијера Италије Алда Мора.И наравно ником ништа..

Идиотима је омогућено да певају са истакнутом петокраком BR и цртежом на коме се налази модел аутомобила 'Renault 4' и леш Алда Мора у пртљажнику.Све то су около пратили натписи и пароле попут оне класичне "Удри једног да едукујеш њих стотину".Заправо једна од њихових најпознатијих нумера се и зове баш  "Renault", на чијем почетку иде бизарна реклама која говори о проширеном задњем делу овог модела аутомобила.И шта сад са тим? Опет ништа, све је у најбољем реду,нико ништа не проговара и можда би све остало на томе да наше новине нису откриле ову прљавштину у јучерашњем штампаном издању.


И има ли нечег лошег?Власник 'ARCI Tunnel Club"-a (где је застава BR такође окачена),извесни Марко Вићини,стао је у одбрану бенда наводећи да је то обична "провокација" и да наступ ове групе може да узнемири једино "фашисте".Он је такође на то додао да су ови момци већ наступали у Риму,Фиренци,Болоњи...и да је како он каже "закрпа на рупи много гора од тога,јер прикрива шта се налази испод,прикрива праву намеру нечијег деловања"...

На црвени тероризам се врло често и даље гледа са много попустљивости,ако не и са симпатијама,јер се полази од претпоставке да су се "Brigate Rosse" у суштини бориле за праведну ствар,за комунизам, где влада начело "од сваког према способностима,свакоме према потребама".Укратко, питка прича за сиромашне,потлачене и експлоатисане.Али овде се политика меша са тероризмом. 'Brigate Rosse' нису живеле у диктатури,живеле су у демократији: свакако несавршеној и на неки начин ограниченој,али ипак демократији.У којој је могло да се гласа,у којој је Комунистичка партија Италије могла да победи на изборима и у којој су,уместо да изађу на изборе, они изабрали да убијају: судије,тужиоце,карабњере,политичаре новинаре..

Неко би можда могао да пошаље ове момке из 'P38-La Gang' да разговарају са породицама жртава терориста 'Brigate Rosse'.. или не,још боље: требало би их послати директно код Франка Бонисолија,бившег бригадира који се искрено покајао.Он би можда могао да им објасни каква је то трагична грешка била и какву тежину носи у себи.Сигуран сам да би га обузео бес на том концерту,а он није фашиста драги Марко Вићини.

понедељак, 6. јун 2022.

АРКАН НИЈЕ ДОЗВОЉАВАО ДА СЕ НА СЕВЕРНОЈ ТРИБИНИ ПЕВАЈУ ЧЕТНИЧКЕ ПЕСМЕ

 


Аркан и Веле на атлетској стази испред северне трибине.

Зоран Тимић Тима (58) легенда Звездиног севера,оснивач "Ultras"-a описао је у аутобиографској књизи "Могу ли и ја са вама да разбијам воз" све што је доживео у свом навијачком стажу дугом више од четири деценије.

Тимић је на више од 500 страна сабрао историју Делија,где посебна поглавља заузимају многе познате личности из јавног живота наше земље.

Посебно занимљиво поглавље је прича о томе како је Жељко Ражнатовић Аркан забранио да се на северу певају четничке песме и скандира против Слободана Милошевића.Било је то после чувене утакмице на Максимиру када је прекинут меч Динамо - Црвена звезда 13.маја 1990. године.Управа је затегла односе са навијачима због скандирања против Слободана Милошевића,а када су навијачи одговорили неком врстом бојкота,појавио се Аркан.

"Било је то финале купа против Хајдука.Стајао сам на средини при дну севера,са Жором и Лукићем.У једном тренутку атлетском стазом иде Аркан с неким типом.До тада сам само слушао приче о њему.Додуше,једном ме је с њим упознао Деки манекен,али то је било све.Пришао ми је и питао: "Тимо,има ли неких проблема,шта ово значи",мислећи на бојкот навијања.Ја сам незаинтересовано одговорио да немам појма и он је отишао.Било је то његово прво појављивање на северу.

На почетку следећег првенства играмо против Војводине у Београду и договоримо се да навијамо против управе и певамо само четничке песме.Тако је и било,а онда долазе Јеча и још један лик и кажу: "Шта је,нисмо ми четници,ми хоћемо да навијамо за свој клуб".У једном тренутку Јеча ми на кварно прилази са леђа и удара ме ногом у главу.Неки су скочили и раставили нас.После неколико минута долази Аркан и пита да ли има проблема.Сви су рекли да нема,а он нон-стоп мене пикира.

Тако то прође,следећа утакмица је гостовање у Зрењанину.Кад смо кренули,прилази ми Аркан и каже: "Тимо,зајеби Шешеља и четничке песме да не би било проблема".

Дан пре утакмице против Радничког спрејом смо по стадиону исписали: "Комунисти,марш из управе".На утакмици иста слика, само што су клинци донели транспарент: "Управа напоље".Стајао је све до почетка другог полувремена,када је дошао Аркан и рекао клинцима да га скину и дају њему.Питао је ко га је поставио,они су, мислећи да сам ја,тако и рекли.Био сам у десетом реду и причао са Зоњом,а Аркан ме зове одоздо и каже нешто у фазону или да навијам нормално или да се губим са стадиона.Зоња није знао ко је он,па је гласно питао ко је тај и шта хоће.Аркан је то чуо и запретио да ће да нам јебе кеву обојици.

Те вечери око три дошли су ми на врата Јеча и још четири момка.Не знам како су сазнали где станујем,тек звонили су,кева је рекла да нисам ту,али није хтела да отвори.Мало су наваљивали и отишли.

Отад почиње притисак на вође.Војвода је од Диме главоње сазнао да Аркан зна све о познатим навијачима (мени,Црвку,Пеци,Шуци,Војводи,Зељи...) више него што наше мајке знају о нама (адресе,телефони,с ким се дружимо,где излазимо...) и да нам се не пише добро.

Неколико дана касније Аркан је преузео тадашњу задругу "Амос",која је продавала навијачке реквизите.Прво је у сарадњи са Тодом узео Шуцу под своје.Аркан им је свима поделио џемпере и јакне.Све оне ствари које смо ми тражили и јурили данима и месецима они добијају преко ноћи.Оправио им је бубњеве,дао разглас,3.000 марака да оду преко и купе бакље и вулкане,добили су авион за гостовање у Глазгову.Добили су просторију на истоку,преграђену на три дела: у једном продавница,у једном радионица и у једном соба.Имају ТВ 80 цм,телефон,кревет.Дежурство 24 сата дневно,а мислим и да их је наоружао.На платном списку су: Црвко,Љубинко,Стане,Зеља,Пеца,Дебели,Дуле,Пеца Панкер,Станиша,Срба,Зоња.Плата 700 марака.

Све одлуке се доносе на састанцима јавно,али углавном је усвајано оно што би он предложио.Аркан није био човек који би трпео другачије мишљење.У почетку је био доста тврд,али је после схватио да истина и није баш онаква какву су му на почетку презентовали.Касније је постао флексибилнији и није се много мешао у рад севера.Мене је неколико пута,преко Љубинка,звао да им се прикључим.Био је коректан и није ме чачкао иако сам отворено причао против њега.Мислим да ме је готивио јер сам био свој и тврдоглав.

Тимић је описао и још једну анегдоту везану за Аркана:

"Занимљива сцена на утакмици против Грасхоперса.Аркан је на северу поред Тоде и са шипке заједно воде навијање.Аркан стоји с мегафоном,а на суседној шипци Астерикс,који је ваљда желео да дође до мегафона.Пошто Аркана није познавао,каже му: "Ајде,главоња,сиђи са шипке и дај тај мегафон."Аркан му је пришао и ухватио га за уво,али није био превише оштар јер је укапирао да овај појма нема ко је он.Касније је Астерикс био уз њега до самог краја",написао је Зоран Тимић Тима у својој аутобиографији.

среда, 18. мај 2022.

На фронту стање редовно



Навијачи московског ЦСКА,који су у братским односима са најватренијим присталицама београдских црно-белих,објавили су ових дана фотографије са фронта уз поруку:

ЗА СРПСКИ КОСМЕТ И РУСКИ ДОНБАС!

четвртак, 12. мај 2022.

Козенца - Ћитадела 1:0 / 2021/22



Врела атмосфера на југу Италије.Стадион Сан Вито-Ђиђи Марула је просто прокључао након поготка Масима Зилија у 64. мин.Ајмо "Lupi" само храбро до краја,па да вас и догодине гледамо у Серији Б!

среда, 11. мај 2022.

Race Riot 59


Race Riot 59 је хардкор-панк састав који нам долази директно из Јангстауна,државе Охајо, у чијем раду учествују још и чланови бендова 'Crowd Deterrent' и 'Violent Offensе'.Тренутна постава се састоји од: Самоан Роба (вокал),Стив Асолта (бас гитара),Џона Ребида (прва гитара),Паундса (друга гитара) и Дастија (бубњеви).Основани су 2013 године и како сами истичу,иницијална намера била им је да врате изворно насиље и мржњу на хардкор-панк сцени.Race Riot 59 могу да се похвале да су својевремено гостовали на престижном 'Summer of Hate Fest'-у.Поред тога организовали су бројне панк-рок турнеје и свирке широм САД и Европе.Њихов деби ЕП 'Crew life' објављен је 2013 године.Распродат је у веома кратком року,као и албум под називом 'Smash Nazis'.Издавачка кућа '59 Records' објавила је комплетну дискографију бенда,тако да се поред расподатог ЕП/албума на рафовима могу наћи издања 'Police Threаt' као и 'Menace 2 Society'.

уторак, 10. мај 2022.

FUCK THE RAC!!!



"RAC може да поједе моја говна.To је само параван за нацистичке кретене" - Томас Менсфорт фронтмен бенда Angelic Upstarts

* RAC / Савез скинхед бендова "Рок против комунизма".

среда, 4. мај 2022.

Тернана - Перуђа 1:0 | 2021/22





Дерби Умбрије одигран за викенд у коме је домаћин однео победу голом Алфреда Донаруме.

понедељак, 2. мај 2022.

1.МАЈ У СРБИЈИ...





Био бих много срећнији када бих могао да вам презентујем неку лепшу слику са обележавања 1.маја у Београду,али ово је тренутно наша сурова реалност када је о левици реч.Имајте у виду да је НКПЈ тренутно "највећа" и "најорганизованијa" партија на политичкој сцени,па ако вам ове фотографије где се скупило 30-50 људи на Славији изгледају депримирајуће,замислите са каквим би сте се тек призором суочили на Тргу Маркса и Енгелса (Трг Николе Пашића) где није било ни потребе вадити телефон и сликати неке друге организације које су дошле са 15-20 људи... 

Где су биле тога дана све те силне револуционарне левичарске партије и покрети: АСИ,РНП-Ф,ПР,КП,ПРЛ,М21,ФФ...итд да не набрајам свих педесет и кусур колико их има? Људи који их воде морају да схвате да цео раднички и комунистички покрет тоне све дубље због њиховог каријеризма и личних сујета.Уместо да се седне и разговара,што би довело до минимума неких заједничких интереса и уједињења у један фронт,они настављају да се свађају и деле зарад личне користи.

ВЕНАЦ НА КРСТ ЛЕВИЧАРСКОМ ПОКРЕТУ!

И још то да напоменем,теши ме једино чињеница да ни ситуација код крајње деснице није ништа боља,према томе у недостатку било какве алтернативе која доводи у питање поредак,лидери буржоаских парламентарних партија могу бити потпуно спокојни: конзервативци,социјал-демократе,либерали,зелени и сл.

среда, 20. април 2022.

Селтик - Ренџерс 1:2 | Куп Шкотске

 







Сјајно издање навијачке групе "Green Brigade".

субота, 16. април 2022.

Ми и они...


Ова фотографија требала би стално да нам буде пред очима.Да нас стално подсећа на то ко смо ми,а ко су они.Да никада не заборавимо шта се заправо десило у Украјини.Фотографија датира из месеца априла 2014 у Запорожју.Пре тачно осам годину групу антифашиста која је марширала,опколили су нацисти и три сата је засипали камењем,јајима и пљувачком.Нико од другова није хтео да скине са себе Ленту Св.Ђорђа,симбол победе над наци-фашизмим.Нико се није повукао нити побегао.Ових дана,пре тачно осам година почео је рат становника Донбаса против фашистичких хорди.На њиховим лицима оцртава се храброст људи који су решени да се изборе за своју слободу.И та њихова борба траје и данас.У понедељак 9.маја као и сваке године маршираћемо на манифестацији "Бесмртни пук" за људе са фотографије.Као и за све оне који су пали у борби за слободу током Другог Светског рата.

СМРТ ФАШИЗМУ!

СЛОБОДА НАРОДУ!

недеља, 10. април 2022.

Олимпик Марсеј - ПАОК 2:1 | Лига конференција






На овој утакмици са навијачима Олимпик Марсеја билe су и присталице АЕК-а "Original 21" .

четвртак, 7. април 2022.

Лучки радници Ђенове онемогућили пошиљку оружја Украјини


Демонстранти и лучки радници у штрајку одлучни су у намери да не дозволе употребу италијанске луке Ђенова за слање оружја Украјини.Они су током скупа истакли транспарент на коме је писало:

"Не продаји оружја Украјини и даљем доливању уља на ватру".

Ово није први пут да лучки радници Ђенове учествују у анти-ратним акцијама.У мају 2019.године они су онемогућили да брод Саудијске Арабије утовари дронове и другу опрему,која је била предвиђена да се користи у бруталном рату против Јемена.

среда, 6. април 2022.

Шта значи бити Ултрас?


Ултрас нема име за спољашњи свет, само добри пријатељи га познају. Ултрас нема лице, много пута му капуљача покрива главу, шал уста. Ултрас се не облачи попут осталих, не прати моду, не воли новитете. Кад се попне на воз, шета улицом, иако нема обележја своје екипе, он је препознатљив. Ултрас напада ако је нападнут, помаже кад је то потребно, не престаје бити ултрас чим скине шал и врати се кући, већ се бори 7 дана недељно. Искусни ултрас даје пример млађем, млађи има респект према старијем. Млади ултрас је поносан док стоји поред искуснијег, учи од критика старијег и поцрвени кад му овај пружи руку. Кад обични људи гледају ултрас-а, они га не разумеју, а он не жели бити разумљив, не жели објашњавати своје идеале. Сваки ултрас је различит: постоје они који носе обележја групе или тима и они који никад у животу нису имали тако нешто; постоје они који се крећу само са својом групом и они који су индивидуалци и који су сами своја група.

Ултрас-и су различити, али их спаја љубав према свом клубу, упорност у остајању 90 мин на ногама по киши или на хладноћи, спаја их топлота која их греје док певају из свег гласа, док спавају у полу-пијаном стању у возу који их води са гостовања, спаја их кортео кроз центар гостујућег града, спаја их један сендвич који ће поделити њих четворо после много сати глади, спаја их једна подељена цигарета, спаја их она свађа око резервне навале која је промашила одлучујићи пенал, спаја их један поглед, један идеал, један једини менталитет.

Све ствари које нас међусобно спајају, у исто време нас одвајају од осталог света: од забринутих родитеља, од запрепаштених рођака, од уплашених школских или пословних колега, и од нетолерантних професора или шефа. Ултрас је излазак из конформитета, изненађење које ти украде смех кад схватиш да си се извукао за длаку. Ултрас је и рука која те увлачи у воз који већ креће. Ултрас није вандализам или насиље без разлога, он је упорна одбрана једног начина живота, који је пао у кризу због социалних проблема, због глупе телевизије, због дискотека које привалче све више младих, али највише због НЕОПРАВДАНЕ РЕПРЕСИЈЕ.

Бити ултрас је све ово и много више, емоције и страст које се не могу објаснити речима људима који то не желе да схвате, и који би свакако рађе једноставно окренули главу и наставили живети иза једног стакла, људи који неби никад имали муда да разбију исто стакло и уђу у наш свет: тмуран и хладан.

недеља, 3. април 2022.

Слобода за политичке затворенике!


RSF Firm (Реал Сосиједад) и Iraultza 1921 (Депортиво Алавес).Скуп солидарности посвећен политичким затвореницима.

четвртак, 31. март 2022.

Рамзан Кадиров (ФОТО)


Ништа необично... Само Рамзан Кадиров... Са митраљезом... Док клања... На бензинској пумпи... У Маријупољу... Живимо у неким новим временима другови...

уторак, 29. март 2022.

Самостални референти




Стара добра писаћа машина.Ко није ручно радио фанзин,а затим трчао до прве копирнице како би га умножио и поделио људима око себе,тај не може да разуме са колико страсти и посвећености се приступало свему томе и зашто нас исти тај осећај према панк,ска и реге музици и даље држи свих ових година...

За мој Београд!

понедељак, 28. март 2022.

ВЕЛИКИ АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ






За сада једина радикално-лева снага на политичкој сцени која може да мобилише пристојан број људи на улици.Додуше било је ту доста грчких другова из ККЕ.

Саопштење организатора:

У организацији Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) и наше сестринске Комунистичке партије Грчке (ККЕ), и њеног подмлатка Комунистичке омладине Грчке (КNЕ), поводом 23. годишњице злочиначке НАТО агресије на СР Југославију, у Београду је 26. марта одржан анти-НАТО скуп испред рушевина здања Генералштаба страдалог од НАТО бомби. На скупу су били присутни и наши пријатељи и из Друштва српско-кубанског пријатељства и Савеза комуниста Србије.

Наши драги другови и другарице из Грчке су специјално овим поводом дошли у Београд како би још једном потврдили да стоје уз наш народ у праведној антиимперијалистичкој борби против НАТО-а, баш као што су стајали и 1999. године када су својим телима спречавали да НАТО солдатеска напушта базе у Грчкој ради маневара против наше земље.

На то је подсетио у свом говору наш генсек друг Александар Бањанац који се први обратио окупљенима. Бањанац је истакао такође да ми на сваку годишњицу агресије НАТО-а, истичемо нашу паролу „Не заборављамо“. То значи да не заборављамо НАТО злочине, али никада нећемо заборавити ни солидарност са нашим народом упућену током 1999. Стога је истакао и нашу захвалност грчким комунистима у име нашег народа и наше партије. Такође је истакао да је империјализам наставио да сеје смрти и разарања широм света, што је на жалост данас више него уочљиво. Стога је упутио апел на интернационалистичку и антиимперијалистичку солидарност, на коју смо ми комунисти најпозванији да је одлучно спроводимо у дело.

Затим се окупљенима обратила и другарица из Централног комитета ККЕ која је у исцрпном реферату истакла све неправде нанете народима Југославије рушењем наше домовине од стране империјалиста, с осудом свих њихових домаћих послушника попут криминалаца из терористичке тзв. ОВК. Такође у реферату је огољена природа империјализма и упућен је позив за мир и отпор империјалистичким ратовима.

Скуп је завршен заједничким певањима револуционарних и партизанских песама на српском и грчком, уз неизоставно заједничко певање Интернационале.

Живели ККЕ-КNЕ!

Живели НКПЈ-СКОЈ!