понедељак, 28. фебруар 2022.

БЕОГРАДСКА ДИВИЗИЈА



По граду се свашта прича.Кажу људи да је стасала једна нова,млађа генерација 'SHARP' скинхеда.Клинци се окупљају,одлазе организовано на свирке,циркају,друже се..Изгледа да је и ова налепница која се појавила у мом блоку потврда тога.Мисија нас старијих што се тиче очувања аутентичне скинхед супкултуре је дефинитивно успела! 

Стихови песме пољског бенда "The Analogs" - Era tehno:

То је срање које свирамо већ 20 година..Срање је што улазимо неравномерно у рефрене..Срање је што нас нема на Топ листама..Што не једемо хамбургере и не пијемо кока-колу..

Јебеш техно еру!

Јебеш техно еру!

Баш је срање што се модерно не облачимо..Срање је што више пара потрошимо него што зарадимо..Срање је што не носимо лепе фризуре..Што нико не може да нас купи и заради на нама.. 

Срање што не носимо прстење на рукама..Срање је што не свирамо музику уз коју би људи плесали...Срање је што пијемо чист алкохол,а не коктеле..Што волимо тетоваже и волимо девојке...

Срање је што не знамо лепо да се понашамо..Срање је што не знамо како се тргује на берзи...Срање је што и даље носимо старе фармерке на дупетима..Али ми смо и даље глас улице,а не техно ритам!

ЈЕБЕШ ТЕХНО ЕРУ!!!

субота, 26. фебруар 2022.

СРБИЈА ДА ПРИЗНА ПРАВО НА НЕЗАВИСНОСТ НАРОДА ДОЊЕЦКА И ЛУГАНСКА


Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) одлуку Москве да призна независност Доњецке и Луганске Народне Републике, чији народ се за то определио на референдуму, сматра исправном и захтева од надлежних у Србији да следе тај пример и признају независност те две територије. Руска војна интервенција представља легитимну војну акцију на позив власти Доњецке и Луганске Народне Републике чији народ већ пуних осам година трпи дрске насртаје кијевске фашистичке хунте.

НКПЈ у потпуности подржава право Доњецке и Луганске Народне републике да прогласе независност од режима фашистичке хунте у Кијеву. Овакав став руководи се елементарним правом народа ових делова Украјине да живе у миру и слободи, а не под диктатом фашиста који су служећи западне империјалисте приграбили власт пучем у Кијеву после проимперијалистичких демонстрација на тргу Мајдан из 2014. године.

Упркос обилним страдањима ових области у којима се рат у различитом интензитету готово непрекидно води још од 2014. године, воља народа да нипошто не падне у канџе западних империјалиста и њихових фашистичких послушника из кијевске хунте одолева свим насртајима. Примера ради, данас су територије Доњецке и Лаганске Народне Републике једини делови Украјине у којима није на снази фашистички и вандалски закон о тзв. „декомунизацији“. Улице и тргови Доњецке и Лаганске Народне Републике и даље носе имена из периода СССР, а споменици Лењина и других револуционара заслужних за општи просперитет Донбаса и Украјине красе многе тргове и друге јавне просторе.

Србија би морала уколико се залаже за принципе истинске слободољубивости, независности од наметнутих интереса империјализма, за прогресивно друштво по мери човека, да призна независност ових области. Тиме би ојачала и принципијелну одбрану Косова и Метохије као саставног дела Србије, инсистирајући на томе да су КиМ у једнакој мери као и ДНР и ЛНР били и остали мета западног империјализма и њихових локалних агената, у нашем случају из редова терористичке такозване „Ослободилачке војске Косова“ а у случају Украјине из редова бандероваца. „Неутралност“ Србије по овом питању би представљала не само антицивилизацијски чин, већ и контрадикторан када су у питању принципијелне позиције раскринкавања међуетничких и других спорова и сукоба који се спроводе из себичног и варварског интереса западног империјализма, у првом реду америчког. Такође, Београд никако не треба да, како то тражи од њега империјалистичка тамница народа Европска унија, уводи санкције Русији јер би то било неправедно и штетило би односима са братским руским народом.

Иако НКПЈ доследно износи овакав антиимперијалистички став и сматра да се независност ДНР и ЛНР мора признати, истиче и оштру критику, коју понављају и руски и други комунисти, прилично закаснелог признања ДНР и ЛНР од стране Руске Федерације. Владимир Путин, њен колебљиви буржоаски председник који НАТО не престаје да назива „западним партнером“ је био дужан да независност тих република побуњених против фашизма призна још 2014. године. Русија би још тад имала и пуно право да по потреби братским независним републикама помогне у очувању безбедности чиме би рат и страдања невиног народа били предупређени. Путин је чекао последњи час, када је НАТО већ готово умарширао у Донбас да призна независност ових области. Тиме је народ ДНР и ЛНР у првом реду, индиректно довео у велику опасност.

По признању независности буржоаски председник Русије, који је да подсетимо, још 2000. године предлагао тадашњем америчком председнику Билу Клинтону да прими Русију у НАТО, није испустио прилику да изнесе малициозне клевете на рачун Лењина и комуниста када је у питању прошлост Украјине, притом негирајући и несумњиво право украјинског народа на своју националну и државну самобитност. Таквим поступцима Путин се невешто вади за споменуту неодлучност и чини још већу штету миру и братству међу Русима и Украјинцима који немају ближе једне од других. Стога Руси и Украјинци који живе на територијама ДНР и ЛНР морају инсистирати на истински народном карактеру ових независних република, а то значи и на инсистирању на народну власт, против интереса олигарха и криминалаца било из Кијева или Москве.

НКПЈ захтева од кијевске пучистичке хунте да своје руке држи даље од украјинских комуниста, антифашиста, истинских родољуба и руског становништва чија права се систематски безочно крше у осам претходних година. Наша Партија од прогресивних снага у свету тражи да свим средствима подрже праведну борбу украјинских антифашиста и истинских родољуба за свргавање антинародне кијевске пучистичке хунте! Тиме ће мир бити загарантован, и сви позиви на исти остварени.

Рат никоме не може бити у интересу, а посебно не рат између тако блиских и братских народа као што су то Руси и Украјинци. НКПЈ истиче да је дугорочно решење за истински мир, просперитет и развој Украјине могуће само у братској сарадњи и слози украјинског, руског и свих других народа са тих простора, у обновљеном Совјетском Савезу!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд,

25.02.2022.

среда, 23. фебруар 2022.

Gremio Eseportivo Brasil!





Човек који је скинуо мајицу и са поносом показивао своју нацистичку тетоважу "Mein Kampf" у доњем делу леђа током фудбалског меча FC Gremio Eseportivo Brasilа претходног викенда,експресно је избачен од стране публике са трибина стадиона у Пелотасу.Видевши шта човек ради и како се понаша (и то да ствар буде још бизарнија међу навијачима FC Gremio Eseportivo Brasila клуба који је основан од стране радничке класе и Африканаца),изазвао је на трибини стравичан бес, који је овог несрећника могао да кошта главе.Ако оставимо по страни пар мало јачих удараца,провокатор је релативно добро прошао, те је попут вреће гована ишутиран напоље,чиме је црвено-црна торцида ставила свима до знања да нацистима нема места на трибини.Клубски званичници потврдили су да се на трибини догодио инцидент,али су истовремено у званичном саопштењу подржали акцију навијача који су избацили нацисту са стадиона.

недеља, 20. фебруар 2022.

Репрограмирање ума



Дејан Анђус је нешто попут библијског лика Самсона.Дата му је огромна снага да води народ против непријатеља и остварује натприродне подвиге,као што су борба против лава голим рукама или масакрирање читаве армије Филистејаца.Али као и Самсон,он је сву своју снагу црпео из косе.Чим је одсекао косу и фазонирао фризуру натприродне моћи су се изгубиле.Тако је Дејан Анђус постао обичан усранко.

субота, 19. фебруар 2022.

Српски атлетски савез признао тзв. Републику Косово

"Атлетски савез Косово на такмичењу у Београду? Чије издајничке руке су ово потписале? И ко је одобрио?"

Први пут су спортисти тзв. Косова учествовали на једном међународном такмичењу на територији Србије.Тако су прошлог викенда атлетичари тзв. Косова наступили на Балканском првенству до 20.година у Београду,након чега су се огласили навијачи Црвене звезде који су током меча са Радничким из Ниша изнели поменуту паролу.



Колико је мени познато,председник Српског атлетског савеза је Веселин Веса Јевросимовић, чувени власник фирме "Comtrade", политички камелеон који је још за време власти Слободана Милошевића добио ексклузивно право за снабдевања државних фирми.Након пада социјалиста прелази у Демократску странку у чије време стиче озбиљан капитал,да би данас завршио у СНС-у.Изгледа да се другари из навијачке групе "Делије Север" праве мутави,а Александар Вучић мртав.Ово треба да се изучава у уџбеницима (мада ја мислим да већ постоји  негде као приручник) како се мало по мало,на врло лукав и подмукао начин,издаје национални интерес где свако игра своју улогу.

понедељак, 7. фебруар 2022.

Боб Марли о фудбалу...


"Фудбал је цели свет.Читав универзум!Волим фудбал зато што мораш да будеш вешт да би га играо.То је умеће.Слобода! Фудбал је слобода!"

Пре 77 година, 6.фебруара 1945. рођен је јамајкански музичар Боб Марли.Једноставно,обожавао је фудбал и играо је ову игру тамо где је могао и где није могао.Чак и након његове смрти,фудбалска лопта је стављена у његову крипту.Лик Боба Марлија је једна од најчешћих појава која се може видети на налепницама,транспарентима,заставама и двомоткама код навијача широм света.

Фото: Боб Марли на застави навијача бразилског фудбалског клуба Васко да Гама.

петак, 4. фебруар 2022.

Умро бивши бас гитариста "Skrewdriver"-a



Бивши бас гитариста бенда "Skrewdriver" Мервин Шилдс, познатији под надимком 'Big Merv',умро је услед компликација изазваних корона вирусом.Када је почела пандемија 'Covid 19',Шилдс је одбио да се вакцинише,сматрајући болест јеврејско-марксистичком завером.

Заплакао бих да се не ради о озлоглашеном 'nazi skinhead'-у, тако да ко га јебе...