субота, 30. јул 2022.

Indicitment for FC Voždovac hooligans: They beat up two juveniles


The Higher Public Prosecutor's Office in Belgrade today filed an indictment against two members of the FC Voždovac fan group called "Invalidi", on suspicion they attacked the spectators at the FC Torlak stadium in Kumodraž, during the match between FC Torlak and FC "Studentski Grad" on May 12, 2019.

On that occasion, one juvenile suffered a serious injury to the head, and the other suffered a minor leg injury.

It is suspected that the accused Andjelo P. and Aleksa B., together with the three other persons, met in the morning at the gym in the neighborhood  "Braća Jerković" and agreed to go to the stadium and steal flag from FC Torlak fans.

They left their mobile phones in the gym so that the police would not discover them, and they took wooden sticks and red and white balaclavas with the symbols of the "Invalidi Voždovac" hooligan group.

Upon their arrival at the stadium, most of the spectators, mostly juveniles, fled from the part of the stadium they entered, but not the two 16-year-old lads.

On that occasion, it is suspected that Angelo P. inflicted a slight physical injury on the lower part of the leg to one of the FC Torlak fan with a wooden stick, while Aleksa B. struck another fan in the head area and caused him serious bodily injury in the form of broken bones and damage to the contents cranial cavities.

четвртак, 28. јул 2022.

Фенербахче под истрагом Уефе због скандирања Путину



Европска фудбалска унија (Уефа) покренула је поступак против турског Фенербахчеа, због тога што су навијачи тог клуба скандирали име руског председника Владимира Путина на утакмици квалификација за Лигу шампиона против Динама из Кијева.

„Етичка и дисциплинска комисија Уефе ће спровести истрагу поводом наводног неспортског понашања навијача Фенербахчеа. Додатне информације о овом случају биће доступне ускоро”, саопштила је Уефа.

Поводом испада својих навијача саопштење је издао и Фенербахче.

„Ми као Фенербахче, не прихватамо реакцију која је виђена са једног дела трибина нашег стадиона, који год разлог да је био. Није фер и није правично да се криви наш клуб због скандирања која не представљају став и вредност које пропагирамо и да се пребацује одговорност на клуб и кривица на све наше навијаче”, поручили су из истанбулског клуба, пренео је Танјуг.

Динамо из Кијева славио је јуче са 2:1 после продужетака против Фенербахчеа на Улкер стадиону у Истанбулу и пласирао се у 3. коло квалификација за Лигу шампиона, где ће му ривал бити Штурм из Граца.

петак, 22. јул 2022.

Frontline | Нови Сад


Frontline је новосадски панк-рок бенд настао 2007.Након неколико демо снимака, 2008 снимају албум "У првим редовима" у студију "Piknik".Албум је издат самостално под именом непостојеће издавачке куће "Halamana Records".Крајем 2012. снима се албум "Други долазак" у студију "Alpha" код Владимира Перовића.Поставу су чинили Оскар (вокал и гитара),Црвени (бас гитара),Паја (гитара) и Неша (бубњеви).

Почетком јула месеца ове године,одржан је двадест и други по реду "Exit" у њиховом граду,тако да би било добро,сада када су се утисци слегли, присетити се шта су чланови бенда још давних дана рекли о овом фестивалу,а што су многи од нас увидели од самог старта 2000 год.Интервју је радио портал "Remix Press":

"Exit је смеће! Тамо се свира само преко везе или преко сексуалних услуга.Не озбиљно,иако је "Exit" фестивал града Новог Сада,новосадски бендови немају никакву прилику да се покажу.Долазе ми неки ликови што пусте троугао на "Winampu" и дође двадесет хиљада људи да скачу,који иначе скачу по сплавовима.И то не да нема везе са рокенролом,него нема никакве везе са андерграунд причом! Јасно је мени да је то фестивал и да треба да се узму паре од Енглеза,то је ок,да ме људи не схвате погрешно,треба да дођу туристи да се проведу,али што се тиче рокенрола,гитарске музике,тешка је ситуација".

Истина жива...

понедељак, 18. јул 2022.

Ми у СССР-у немамо секс?!


17.јула 1986 год, на једној од  видеоконференција на којој се одвијао дијалог другова из Лењинграда и Бостона,могла се чути бизарна изјава у програму уживо коју гледаоци до данас памте и са осмехом препричавају: 

"Ми у СССР-у немамо секс!" 

Да не би било забуне,изјава је извучена из контекста,а ради се о следећем.Током дијалога саговорница из Америке пожалила се друговима и другарицама из Совјетског Савеза како у њиховим ТВ рекламама доминирају најнижи пориви: 

"У нашим ТВ рекламама све се врти око секса.Да ли и код вас доминирају такве рекламе?"

Саговорница из Совјетског Савеза јој је на то одговорила:

"Па овако,код нас нема секса и ми смо категорички против тога".

Није прошао можда ни секунд,а публика иза другарице је истог тренутка осетила потребу да реагује:

"МА ИМАМО БРЕ СЕКС! НЕГО НЕМАМО ТАКВЕ РЕКЛАМЕ!"

(Чланак преузет са странице 'Боротбе')

уторак, 12. јул 2022.

Cockney Rejects | ANTINAZI


Колико мораш да будеш глуп,па да кренеш да салутираш нацистичким поздравом на концерту бенда "Cockney Rejects".Eпилог се зна.Летиш напоље и то наглавачке! 

Лондон, клуб  "The Bridge House" (2014)