среда, 20. април 2022.

Селтик - Ренџерс 1:2 | Куп Шкотске

 







Сјајно издање навијачке групе "Green Brigade".

субота, 16. април 2022.

Ми и они...


Ова фотографија требала би стално да нам буде пред очима.Да нас стално подсећа на то ко смо ми,а ко су они.Да никада не заборавимо шта се заправо десило у Украјини.Фотографија датира из месеца априла 2014 у Запорожју.Пре тачно осам годину групу антифашиста која је марширала,опколили су нацисти и три сата је засипали камењем,јајима и пљувачком.Нико од другова није хтео да скине са себе Ленту Св.Ђорђа,симбол победе над наци-фашизмим.Нико се није повукао нити побегао.Ових дана,пре тачно осам година почео је рат становника Донбаса против фашистичких хорди.На њиховим лицима оцртава се храброст људи који су решени да се изборе за своју слободу.И та њихова борба траје и данас.У понедељак 9.маја као и сваке године маршираћемо на манифестацији "Бесмртни пук" за људе са фотографије.Као и за све оне који су пали у борби за слободу током Другог Светског рата.

СМРТ ФАШИЗМУ!

СЛОБОДА НАРОДУ!

недеља, 10. април 2022.

Олимпик Марсеј - ПАОК 2:1 | Лига конференција






На овој утакмици са навијачима Олимпик Марсеја билe су и присталице АЕК-а "Original 21" .

четвртак, 7. април 2022.

Лучки радници Ђенове онемогућили пошиљку оружја Украјини


Демонстранти и лучки радници у штрајку одлучни су у намери да не дозволе употребу италијанске луке Ђенова за слање оружја Украјини.Они су током скупа истакли транспарент на коме је писало:

"Не продаји оружја Украјини и даљем доливању уља на ватру".

Ово није први пут да лучки радници Ђенове учествују у анти-ратним акцијама.У мају 2019.године они су онемогућили да брод Саудијске Арабије утовари дронове и другу опрему,која је била предвиђена да се користи у бруталном рату против Јемена.

среда, 6. април 2022.

Шта значи бити Ултрас?


Ултрас нема име за спољашњи свет, само добри пријатељи га познају. Ултрас нема лице, много пута му капуљача покрива главу, шал уста. Ултрас се не облачи попут осталих, не прати моду, не воли новитете. Кад се попне на воз, шета улицом, иако нема обележја своје екипе, он је препознатљив. Ултрас напада ако је нападнут, помаже кад је то потребно, не престаје бити ултрас чим скине шал и врати се кући, већ се бори 7 дана недељно. Искусни ултрас даје пример млађем, млађи има респект према старијем. Млади ултрас је поносан док стоји поред искуснијег, учи од критика старијег и поцрвени кад му овај пружи руку. Кад обични људи гледају ултрас-а, они га не разумеју, а он не жели бити разумљив, не жели објашњавати своје идеале. Сваки ултрас је различит: постоје они који носе обележја групе или тима и они који никад у животу нису имали тако нешто; постоје они који се крећу само са својом групом и они који су индивидуалци и који су сами своја група.

Ултрас-и су различити, али их спаја љубав према свом клубу, упорност у остајању 90 мин на ногама по киши или на хладноћи, спаја их топлота која их греје док певају из свег гласа, док спавају у полу-пијаном стању у возу који их води са гостовања, спаја их кортео кроз центар гостујућег града, спаја их један сендвич који ће поделити њих четворо после много сати глади, спаја их једна подељена цигарета, спаја их она свађа око резервне навале која је промашила одлучујићи пенал, спаја их један поглед, један идеал, један једини менталитет.

Све ствари које нас међусобно спајају, у исто време нас одвајају од осталог света: од забринутих родитеља, од запрепаштених рођака, од уплашених школских или пословних колега, и од нетолерантних професора или шефа. Ултрас је излазак из конформитета, изненађење које ти украде смех кад схватиш да си се извукао за длаку. Ултрас је и рука која те увлачи у воз који већ креће. Ултрас није вандализам или насиље без разлога, он је упорна одбрана једног начина живота, који је пао у кризу због социалних проблема, због глупе телевизије, због дискотека које привалче све више младих, али највише због НЕОПРАВДАНЕ РЕПРЕСИЈЕ.

Бити ултрас је све ово и много више, емоције и страст које се не могу објаснити речима људима који то не желе да схвате, и који би свакако рађе једноставно окренули главу и наставили живети иза једног стакла, људи који неби никад имали муда да разбију исто стакло и уђу у наш свет: тмуран и хладан.

недеља, 3. април 2022.

Слобода за политичке затворенике!


RSF Firm (Реал Сосиједад) и Iraultza 1921 (Депортиво Алавес).Скуп солидарности посвећен политичким затвореницима.