среда, 29. децембар 2021.

Nevsky Stompers | St.Petersburg






Пред вама је интервју са бендом "Nevsky Stompers" који је својевремено радио фанзин "Boots and braces".Надам се да ћете уживати.Као додатак поставио сам видео са једног њиховог концерта.Ето,да зачинимо крај ове 2021 године!!! Срећни вам свима празници и предстојећа 2022 година!!!

понедељак, 27. децембар 2021.

Ресоцијализација



На првој слици је амблем фудбалског клуба Динамо Соловки.За оне који нису упознати,на архипелагу Соловки некада је постојало обједињено спортско друштво "Динамо".На обали Светог језера налазила се спортска станица,а зими је овде организовано клизалиште и ски база.Остаће забележено и то да су заточеници кампа,који је потом укључен у саставни део система "Гулаг",заједничким снагама изградили чак и стрељану са покретним метама.Борис Солоневич,руски писац који је у Соловки стигао 1926.године,написао је у логору књигу о преваспитавању затвореника у спорту под насловом "Физичка култура као метода казнено-поправног рада".

недеља, 26. децембар 2021.

Перуђа - Тернана 1:1 | 2021/22

 







ГОСТИ:






Дерби Умбрије; Стадион Ренато Кури.Меч Италијанске Серије Б; Перуђа - Тернана 1:1. 

понедељак, 20. децембар 2021.

Ливерпул - Њукасл Јунајтед 3:1 | 2021/22


Конзервативна партија Велике Британије (незванично историјско име Торијевци) је партија десног центра на Острву,која окупља око себе присталице конзервативизма и британског унионизма.Торијевци представљају владајућу партију у Доњем дому,на чијем челу је премијер Борис Џонсон.

На фотографији чувени навијачки коп Ливерпула са траспарентом "Никад не веруј Торијевцима".Наиме,север Енглеске сматра се "Црвеним зидом",традиционалним упориштем лабуристичких и левичарских изборних јединица.

Ливерпул.Стадион Енфилд.Шампионат Енглеске 16.12.2021.

Меч Ливерпул-Њукасл Јунајтед,резултат 3:1.

недеља, 19. децембар 2021.

Вест Хем - Арсенал 1:0 | FA Cup Final 1980


Скинхеди,навијачи Вест Хема славе на улици победу свог клуба у финалу FA Cup-a 1980 године.Фотографија Еамона Мекејба,Getty images.

Лондон,стадион Вембли.
10.05.1980.FA Cup Final 1979/80
Вест Хем-Арсенал 1:0.

понедељак, 13. децембар 2021.

Томас Менсфорт (1956-2021)




Са великом тугом морам да вам саопштим да је наш друг и пријатељ Томас Менсфорт,фронтмен бенда "Angelic Upstarts",преминуо прекјуче услед компликација повезаних са вирусом COVID 19.Ово је ненадокнадив губитак пре свега за његову породицу, пријатеље и све антифашисте широм света!

Томас Менсфорт био један од неколицине људи на панк сцени који се међу првима отворено успротивио инфилтрирању фашиста у нашу субкултуру ,што je за резултат имало то да бенд "Angelic Upstarts" постане главна мета крајње деснице.Томаса Менсфорта ово није поколебало.Придружио се "Антифашистичкој Акцији" (АFА) и "Црвеној Акцији" (RA) како би се борио против фашизма.Angelic Upstarts као и Blaggers ITA, нису само писали песме како би требало 'таманити' фашисте.Чланови ова два бенда су заправо узели учешће у физичкој конфронтацији пребијајући припаднике организација "Национални Фронт" и "Британска Национална Партија" на улици.То је била разлика између Томаса Менсфорта и неких других његових савременика.Једно је седети и причати о томе,а нешто сасвим друго деловати кад год је то потребно!

Почивај у миру Менси...