недеља, 15. август 2010.

Razor Bois (Russia)



Razor Bois je antifašistički bend iz Moskve.Muzika koju sviraju može se opisati kao brz i bučan miks tradicionalnog Oi! panka i old skul hard kora.

Nastanjeni u Rusiji,zemlji poznatoj po enormno razvijenom neo-nacističkom pokretu,Razor Boisi zauzimaju snažnu poziciju protiveći se svim formama fašističkog sranja (rasizma,seksizma,homofobije...itd).

Članovi ovog benda ne samo da se bave muzikom kojom pokušavaju da pošalju poruku promovišući jedinstvo i borbu protiv različitih oblika diskriminacije,oni još učestvuju i u različitim inicijativama i direktnim akcijama: akcije protiv rasizma,državne represije i policijske brutalnosti.

Razor Boisi:

''Mi verujemo da kroz svirku ne samo što imamo šansu da obezbedimo hranu za nezbrinutu decu,već možemo na taj način i da sakupimo novac za ljude i grupacije koje podržavamo.Zbog toga učestvujemo na mnogim manifestacijama trudeći se da sviramo u kontinuitetu.Više puta smo davali podršku političkim zatvorenicima,ekološkim i antifašističkim aktivistima.

Smatramo da je glavna stvar u vezi sa pankom jedinstvo,drugarstvo i uzjamna pomoć.Bez toga sva odeća,tetovaže i istančan muzički ukus se svode samo na običan trend.Verujemo da svi mi (strejt momci,pijanice,skinsi i pankeri) moramo stajati zajedno u borbi protiv zajedničkog neprijatelja.

Naravno ne podržavamo međusobne sukobe na AFA svirkama.Moderna pank-rok scena je rezultat timskog rada mnogih ljudi širom sveta.Zato nemoj biti neko ko iskorišćava omladinu i uništava njihovu zabavu''.

U proleće 2008 Razor Bois je napravio turneju po USA,postavši prvi ruski oi-pank bend čijim članovima je to pošlo za rukom.Krajem iste godine izašao im je i prvi album.

Нема коментара:

Постави коментар