субота, 5. децембар 2020.

Ирски републиканци у борби против дроге



Ирска републиканска група 'Action Against Drugs',преузела је одговорност за седам пуцњава и бомбашких напада који су се догодили у Белфасту током ове године.

У свом саопштењу левичарска парамилитарна група је запретила да ће бити убијено неколико људи за које тврде да су нарко дилери.

Они су том приликом истакли да су испалили неколико хитаца на куће у Лаурелбанку и Полгласу у августу,те да да су оставили цевне бомбе на пар адреса широм града.

Импровизоване експлозивне направе,такозване 'цевне бомбе',постављене су на приватним поседима у улицама Викторија и Лепер у северном Белфасту.

Сличне направе су такође подметнуте у Лавиниа Гарденсу и на још једној адреси у близини Ормеу Роуда у јужном Белфасту,насељу Вајтрок у западном делу града и на Лудлоу скверу.

Експлозивна направа која је подметнута под аутомобил на Лудлоу скверу је деактивирана,а исто је урађено и са темпираном бомбом на возилу у Ормеу Роуду у јужном Белфасту.

Републиканска група 'Action Against Drugs'  обавештава јавност да је прошле године извршила напад у крају Маунт Иглс,као и на кућу у Њу Лоџу пре неколико месеци.Користећи шифровану комуникацију међу собом,припадници групе су најавили да ће пуцати без устезања у нарко дилере:

"Ово је последње упозорење које дилери добијају".

Чланица одбора полиције Долорес Кели,са друге стране у званичној изјави за медије наводи да су једино полицијске снаге те које воде рачуна о јавном реду и миру:

"На северу Ирске постоји само једна полиција или служба,а то је PSNI.Ако је неко забринут због постојања криминалних радњи,онда би требао најпре да се обрати органима реда".

"Природа свих ових напада,где појединци самоиницијативно преузимају улогу тужиоца,судије и егзекутора,само показује непоштовање према људима који живе у заједници где се те акције спроводе",истиче Долорес Кели.

Нема коментара:

Постави коментар