понедељак, 28. март 2022.

ВЕЛИКИ АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ






За сада једина радикално-лева снага на политичкој сцени која може да мобилише пристојан број људи на улици.Додуше било је ту доста грчких другова из ККЕ.

Саопштење организатора:

У организацији Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) и наше сестринске Комунистичке партије Грчке (ККЕ), и њеног подмлатка Комунистичке омладине Грчке (КNЕ), поводом 23. годишњице злочиначке НАТО агресије на СР Југославију, у Београду је 26. марта одржан анти-НАТО скуп испред рушевина здања Генералштаба страдалог од НАТО бомби. На скупу су били присутни и наши пријатељи и из Друштва српско-кубанског пријатељства и Савеза комуниста Србије.

Наши драги другови и другарице из Грчке су специјално овим поводом дошли у Београд како би још једном потврдили да стоје уз наш народ у праведној антиимперијалистичкој борби против НАТО-а, баш као што су стајали и 1999. године када су својим телима спречавали да НАТО солдатеска напушта базе у Грчкој ради маневара против наше земље.

На то је подсетио у свом говору наш генсек друг Александар Бањанац који се први обратио окупљенима. Бањанац је истакао такође да ми на сваку годишњицу агресије НАТО-а, истичемо нашу паролу „Не заборављамо“. То значи да не заборављамо НАТО злочине, али никада нећемо заборавити ни солидарност са нашим народом упућену током 1999. Стога је истакао и нашу захвалност грчким комунистима у име нашег народа и наше партије. Такође је истакао да је империјализам наставио да сеје смрти и разарања широм света, што је на жалост данас више него уочљиво. Стога је упутио апел на интернационалистичку и антиимперијалистичку солидарност, на коју смо ми комунисти најпозванији да је одлучно спроводимо у дело.

Затим се окупљенима обратила и другарица из Централног комитета ККЕ која је у исцрпном реферату истакла све неправде нанете народима Југославије рушењем наше домовине од стране империјалиста, с осудом свих њихових домаћих послушника попут криминалаца из терористичке тзв. ОВК. Такође у реферату је огољена природа империјализма и упућен је позив за мир и отпор империјалистичким ратовима.

Скуп је завршен заједничким певањима револуционарних и партизанских песама на српском и грчком, уз неизоставно заједничко певање Интернационале.

Живели ККЕ-КNЕ!

Живели НКПЈ-СКОЈ!

Нема коментара:

Постави коментар