субота, 24. април 2010.

Izveštaj : Komemorativni marš 17. april 2010



Preuzeto sa sajta RASH Roma

U subotu u podne 17. aprila 2010,održali smo memorijalni marš u čast palim partizanima Rimskog Pokreta Otpora.Drugu godinu zaredom momci Socijalističke Otadžbine,RASH Rome i narodnog magazina ''Casalbertone'',razvrstani u tri reda i uz zvuk bubnjeva koračali su noseći 3 zastave - simbola ujedinjenih snaga današnjice,osnovnog preduslova za spasenje od postojećeg društvenog antagonizma.



Na čelu kolone ispred zastava,ponosno je istaknut baner rimske legije ''Arditi del Popolo'',verna reprodukcija originala,čija je svrha bila odavanje priznanja svima onima koji su hrabro odbijali napade i borili se protiv crnokošuljaša '20 – ih godina,a zatim i dvadeset godina kasnije vraćajući se u partizanske redove.
Od 100 ljudi na skupu,većinu su činili lokalni građani koji su marširali u tišini sa obe strane ulice.Ponegde sa nekog od prozora mogla se čuti pesma posvećena partizanskim borcima i njihovom hrabrom držanju.



Konačno kolona je stigla do Verana,a zvuk bubnjeva je zamenjen odavanjem pošte pred spomenikom Rimskog Pokreta Otpora.Tada je jedan od govornika u ime svih prisutnih položio zakletvu u kojoj je naglašeno da se nikada neće odreći borbe,niti će ostati bespomoćan pred izdajom ideala slobode,pravde i jednakosti.U svim tim emocijama,besu,cveću i lovorikama zvuk tišine je okončao komemoraciju.



ČAST I SLAVA PALIM PARTIZANIMA!
RASH ROMA,SOCIJALISTIČKA OTADŽBINA I MAGAZIN CASALBERTONE!

slike puna veličina :

http://i43.tinypic.com/of1sgm.jpg

http://i44.tinypic.com/28sygsp.jpg

http://i42.tinypic.com/1zlspvr.jpg

http://i39.tinypic.com/14wy2k5.jpg

Нема коментара:

Постави коментар