уторак, 21. септембар 2010.

Zvižduci navijača Livorna poginulom vojniku u Avganistanu

Sa severne tribine gde se okupljaju najradikalniji ultrasi Livorna,mogli su se čuti zvižduci dok je trajao minut ćutanja posvećen Alesandru Romaniu,toskanskom vojniku koji je poginuo u Avganistanu prošle subote.Ovo nije prvi put da pristalice bordo kluba izazivaju turbulencije na ovakav način.

Slična situacija se dogodila 2007 tokom minuta ćutanja Danielu Paladiniju,takođe žrtvi avganistanskog sukoba.Ministar odbrane Ignjacio La Rusa za najnoviji incident optužio je ‘’četiri idiota’’.Sam taj čin dogodio se pre utakmice Serije B između Livorna i Portogruara.

''Oni koji su uputili zvižduke imali su iza sebe svega par desetina sledbenika.Ostatak stadiona je pokušavao da dugim aplauzom ublaži nastalu situaciju''.

La Rusa dalje navodi : ''Ovo što se desilo u Livornu i jeste vest vredna pažnje.Stanje se drastično promenilo u odnosu na incident od pre nekoliko godina kada je 30% javnosti izviždalo žrtvu.Danas to rade samo četiri idiota''.

Valja napomenuti da je treći čovek Livorna Alesandro Cosimi,juče kontaktirao komandanta italijanskih snaga u Avganistanu dajući podršku vojnoj misiji ''u ime grada'' Livorno.Takođe je naglasio da su vinovnici incidenta osobe koje nemaju poštovanja za tuđi život,jer iako se možda ne slažu u političkom smislu sa ‘’mirovnim’’ misijama,trebali bi bar da odaju poštu svom sugrađaninu koji je položio život služeći otadžbini.

''Razgovarao sam sa komandantom italijanske jedinice i tom prilikom sam mu rekao da ako bude bilo potrebe,grad će stati uz italijanske trupe i potpuno biti na raspolaganju''.


Fanzin ''Crveni Skinhed'' na sve ove nebuloze ministra odbrane dodaje : Livornesi svaka čast na akciji!Živeo crveni anti-imperijalistički grad i njegov klub!Neće vas slomiti!

Нема коментара:

Постави коментар