субота, 21. април 2012.

Dead Man Incorporated (dokumentarac)



Kratak istorijat o bandi inspirisanoj revolucionarnom idejom militanata ’’Black Guerrilla Family’’, koja se bori protiv američke vlade, klerikalne zatucanosti, političkog establišmenta...

Dead Man Inc. je zatvorska banda sa ograncima u mnogim kazneno-popravnim ustanovana širom USA.Osnovali su Perry Roark i James Sweeney 2001/2002 u okviru ’’Korekcionog Odeljenja Maryland’’. Perry Roark je bio u jako dobrim odnosima sa zatvorskom grupom Black Guerrilla Family (BGF), koja mu je dala dozvolu da stvori ogranak belih zatvorenika,tako da je DMI osnovana kao organizacija koja ima za cilj da ujedini sve belce u zatvorskom sistemu.Broj članova je rastao velikom brzinom zahvaljujući Michaelu Quinn-u koji joj se pridržio radi lične sigurnosti.On je naime počeo da regrutuje svakoga ko bi izrazio želju da pristupi.James Sweeney je takođe smatrao da treba raditi na masovnosti a ne toliko na kvalitetu,jer je u broju ljudi video snagu jedne grupacije.

Članovi Dead Man Inc. često oslovljavaju jedni druge sa ’’DAWGS’’ (Dead Man Incorporated Against World Government ili ti DMI protiv svetske vlade) što je ujedno i deo njihovog programa.Mogu se identifikovati po tetovažama na kojima se nalaze psi i brojevima 4, 13 i 9 (4 =D , 13=M , 9=I) , kao i piramidom na kojoj se nalazi oko proviđenja.

Što se structure tiče hijerarhija je podeljena u nekoliko celina, a na samom vrhu se nalazi vrhovna komanda.To su osnivači DMI : Perry Roark,James Sweeney i Brian Jordan.Članovi DMI u svakoj ustanovi čine jedinicu. Jedinicama rukovodi komandant,nakon njega sledi poručnik, narednik na terenu, oficir zadužen za nabavku oružja i službenik zadužen za finansije.

Prvobitno Dead Man Inc. je delovala kao organizacija plaćenih ubica Black Guerrilla Family grupe,ali ubrzo počinju da nude svoje usluge i drugim bandama u borbi protiv rivala.To ih je uvelo u trgovinu drogom i ostalim kriminalnim radnjama putem kojih su učvrstili svoju snagu.Kako je broj članova počeo naglo da raste u okviru kazneno popravnih ustanova države Maryland, vlasti su smatrale da lidere treba razmestiti i u Louisianu,Texas i Floridu.Međutim time se banda samo proširila i u drugim krajevima.Postoje takođe informacije da je DMI svoje aktivnosti prenela i na ulice Baltimora.

Treba reći da je bilo mnogo preokreta i unutrašnih sukoba unutar same organizacije.Nekada čvrsta struktura počela je da se raspada što je prouzrokovao veliki broj neproverenih članova.Loši međusobni odnosi i takmičenje među ograncima doveli su do nasilja.Podsticaj interne podele leži i u neslaganju vrhovnih lidera o tome u kom pravcu treba banda da ide u narednom periodu.Perry Roark je mišljenja da organizicaija treba da se drži svog statuta i sarađuje sa marksističkom grupom Black Guerrilla Family,dok manji ogranak oko James Sweeneya zagovara prihvatanje ideje bele supermatije koja će ih približiti nacističkim bandama u zatvoru.

Dead Man Inc. ternutno ima šest jedinica u Baltimoru, jednu u Carroll Countyju i jednu Howard Countyju.Nedavno je vrhovno veće Baltimora podignulo optužnicu protiv 22 člana DMI zbog učestvovanja u zaveri i reketiranju preduzeća.Neki od njih se terete oko ilegalne distribucije lekova.Optužnica je vraćena 6. oktobra 2011 i otpečaćena nakon hapšenja 7 članova koji su pod istragom.Jedanaest ih je trenutno u pritvoru a čestvorica se brane sa slobode.

Нема коментара:

Постави коментар