среда, 24. април 2013.

БУРЖОАСКА ВЛАДА ПРИЗНАЛА “НЕЗАВИСНОСТ” И ОКУПАЦИЈУ КОСОВА


Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује буржоаску Владу Србије због срамног постизања споразума у Бриселу са представницима марионетског и квислиншког режима у Приштини.

На тај начин буржоаски про-империјалистички режим у Београду је признао “независност” Косова и Метохије, одрекао се дела територије Србије и формално признао капитулацију пред западним империјалистичким окупаторима јужне српске покарајине. Стога НКПЈ тражи од Владе Србије и других државних органа да одбаце споразум из Брисела постигнут под притиском империјалистичке тамнице народа Европске уније. “Споразум” постигнут у Бриселу фактички представља националну издају и предају грађана Србије на Косову и Метохији на милост и немилост западним имепријалистима и албанским сепаратистима. НКПЈ оцењује да је Влада Србије повукла овакав потез зарад уласка Србије у империјалистичку тамницу народа ЕУ чији је једини циљ да богати постану још богатији а сиромашни још сиромашнији.

Бесмислене су и апсурдне тврдње представника про-империјалистичког буржоаског режима у Београду да ће његови предлози који су уграђени у споразум заштитити интересе српског народа и других неалбанаца на Косову. Стварање такозване “Заједнице српских општина” неће гарантовати никакве слободе и права грађанима који живе на тој територији јер ће она бити подређена издајничким и марионетским властима у Приштини које беспоговорно слушају сва наређења западних империјалистичких окупатора. То што ће Срби на Косову имати право да предлажу имена регионалних полицијских комаданата и што на северу покрајине неће бити присутна такозвана косовска војска такође не представља никакву гаранцију српском живљу и осталим грађанима који су у потпуности препуштени на милост и немилост окупатору и њиховим слугама.

НКПЈ поручује да актуелно стање треба назвати правим речима, а то је да је Косово и Метохија окупирано од стране западних империјалиста и албанских сепаратиста. На Косову су од стране Вашингтона и Брисела подједнако окупирани и Срби и Албанци. Потезима које је повукла, буржоаска Влада Србије је фактички признала “независност” Косова и Метохије и прихватила окупацију јужне српске покрајине. Народ наше земље никада није трпео окупаторе. Како није трпео турску и аустро-угарску окупацију, тако није трпео ни наци-фашистичку окупацију у Другом светском рату па тако и данас са презиром гледа на окупацију јужне српске покрајине. Како није прихватила имепријалистичко разбијање наше социјалистичке домовине СФР Југославије као и злочиначку агресију и разбијање СР Југославије, НКПЈ у потпуности одбацује империјалистичку окупацију Косова и Метохије. Албански и српски народ као и сви други народи који живе на тој територији не могу бити слободни док је Косово под окупацијом западног империјализма и његових марионета у Приштини. Српски и албански народ треба да следе светли пример братства и јединства и револта према окупаторима који су у Другом светском рату пружили партизански хероји Боро и Рамиз. Тек након што окупаторске трупе НАТО напусте територију Косова и Метохије створиће се услови за слободнији и срећнији живот свих њених грађана у саставу матице Србије. У случају да буржоаска про-империјалистичка Влада Србије потврди “споразум” из Брисела, који се коси са свим одредбама Устава на који се режим позива, НКПЈ сматра да ће то бити још један разлог више за њену моменталну оставку.

Доле са антинародним бриселским споразумом!
Стоп окупацији Косова и Метохије!
НАТО напоље из Србије!
Живела борба југословенских народа против империјализма!
Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,
Београд,
19.април 2013. године

Нема коментара:

Постави коментар