понедељак, 20. фебруар 2017.

Графит о Степинцу и Павелићу освануо у Новом Саду


НОВИ САД - На зиду Владичанског двора у Новом Саду раније прошле недеље је освануо графит са поруком против креатора усташке НДХ Анта Павелића и контроверзног хрватског кардинала Алојзија Степинца.

Великим словима на зиду Владичанског двора исписано је "Павелић и Степинац су" милосрдни анђели "нацистичко-усташко-геноцидних злотвора, кажи не фашизму, тројном ЕУ-ММФ-НАТО пакту и квислинзима", са знаком узвика и звездом петокраком на крају.

У Владичанском двору од прошле недеље траје састанак мешовите католичко-православне комисије која расправља о историјској улози Алојзија Степинца.

Разговори о историјској улози Алојзија Степинца који су почели, како је и планирано,по свему судећи наставиће се у седишту епархије бачке, на истом месту у Новом Саду.

Оно што посебно забрињава је званично саопштење градских власти у коме се антифашисти оптужију за мржњу и нетрпељивост:

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић осудио је данас исписивање графита мржње у близини Владичанског двора у Новом Саду, у којем су изједначени бивши загребачки надбискуп Алојзије Степинац и бивши шеф фашистичке Независне Државе Хрватске Анте Павелић.

"Вандализам не доликује Новом Саду нити Новосађанима. Најоштрије осуђујем исписивање графита речником мржње и нетрпељивости. Постоје друштвено прихватљиви начини за решавање свих проблема и изражавање ставова, без агресије и уништавања јавне имовине", навео је Вучевић, јавља Бета.

Нема коментара:

Постави коментар