недеља, 23. јун 2019.

Заточени анархиста и револуционар Никос Романос ће бити пуштен на слободуЗаточени анархиста и револуционар Никос Романос ће,како се очекује,бити ослобођен у догледно време,након што му је петочлани кривични жалбени суд у понедељак смањио првобитну казну,убрзо после недавне одлуке Врховног суда у којој се наводи да је имао добро владање док се налазио иза решетака.

По свему судећи ће 25-годишњи пријатељ Александроса Григоропоулоса,тинејџера којег је 2008 године убио полицајац,бити пуштен на слободу,након што је одслужио шестогодишњу затворску казну од првобитних 18,а приведен је 2012 због поседовања и употребе експлозива.

На основу одредби грчког закона које се односе на затворске казне,одлука ће довести до његовог скорашњег пуштања на слободу,иако је одлежао само шест година затвора.

Романосов адвокат Теодорос Мантас изразио је задовољство због одлуке,указујући да она представља својеврсну награду услед примереног понашања његовог клијента у затвору,додајући да је одлука створила "одличан правни преседан".

Нема коментара:

Постави коментар