четвртак, 6. август 2020.

Демистификација појаве 'четништва' на Звездином северу / трећи део



'Четници Север' са срамном паролом и одговор правих Звездаша (ВИДЕО)

Идеја мале групе људи,монархистичких активиста,који су пре 30 година амбициозно кренули у преобликовање Црвене звезде,прављење од ње оним што она није и никада неће ни бити,показала се неуспешном,неприменљивом и неприхваћеном у навијачкој бази од 2,7 милиона љубитеља црвено-беле боје.Другим речима после толико времена и уложеног труда доживела је фијаско!А како је тај шамар Звездине публике упућене  групи 'Четници Север' изгледао,најбоље се видело на кошаркашкој утакмици Црвена звезда - Олимпијакос 2018,приликом премијерног наступа Алена Омића,играча друге вере и националности,који је пристигао у клуб.Како је истрчао на паркет,одмах му је упућена парола:

"Шиптар,Хрват,Балија,нису моја братија!"
Да би одмах затим кренуле увреде на његов рачун од стране не више од 500 заблуделих синова срБских,који изгледа заборављају ко је све наступао кроз историју за Црвену звезду,а друге је вере и националности.

А онда фантастичан одговор (као и много пута до сада) оних правих и искрених Звездаша,више од 6000 хиљада људи у хали,који крећу да вређају и звижде 'Четницима Север'! Монархисти по Омићу,Звездаши по монархистима и тако у круг целу утакмицу до самог краја...Јебига,не можеш на силу да гураш нешто што је неприродно,што није у складу са духом једног клуба.

И да се не лажемо,колико у ствари има монархиста,поштовалаца 'равногорског покрета' и краљевине у данашњој Србији према свим истраживањима? Па не више од 25%.

Епилог меча и догађаја знамо,видели смо све.Група 'Четници Север' увређено напушта утакмицу и издаје саопштење како не жели да прати више КК јер се њихова реч не поштује,плачући и слинећи данима на званичном форуму.А Ален Омић? Понашање и одговор скроз онако шмекерски:

"Народ у Србији доживљавам као себи близак,уосталом имао сам још знатно раније 
идеју да аплицирам за српски пасош уз матерњи словеначки.Ја као Словенац нисам што се вере тиче неко кога то баш занима,одмах и да додам,људе делим на оне добре и лоше,трећег нема.Ако баш некога и интересује,атеиста сам,па нека буде да је Црвена звезда моја нада и вера,јер је мени кошарка на првом месту" - рекао је Омић који је додао да у слободно време врло радо погледа и филмове Емира Кустурице,а нека писана дела Андрића и Селимовића зна готово напамет.

Нема коментара:

Постави коментар