четвртак, 30. мај 2013.

Манчестер Јунајтедова 'Red Army' хулиганска банда


Red Army, банда Манчестер Јунајтеда својевремено је важила за навијачку групу у самом врху фудбалске хулиганске сцене, стога су аутори емсије ''Top Boys'' решили да направе интервју са човеком који је био главни учесник целог тог хаоса.

Колин Блејни, сада писац, а некада познати криминалац, још као младић се раних 70-их придружио bootboys - има Манчестер Јунајтеда и Red Army групи, која је тих година харала Британијом. Иако одрасла особа, Колин Блејни је временом усавршио начин да проваљује, пљачка и обија сефове еминентних златарских радњи заједно са својом ''Chollyhurst'' екипом. Међутим европско тржиште је било већи мамац, па су он и његови другови имали прилике да одслуже казну у већини затвора на старом континенту, да би се на крају вратили у домовину са намером још да оперишу. Неки људи живе за данашњи дан, док провалници таквог типа живе за тренутак.

Средином 80-их, један други младић из опаснијих делова града Манчестера, појавио се неочекивано на хулиганској сцени која је експлодирала. Тај момак је био свима познат по надимку ''Hotshot'' - навучен на насиље, и спреман да крене стопама старијих Јунајтедових хулигана. Успео је да састави екипу ''Young Munich'' водећи је кроз организовану пљачку и сукобе са другим групама.

Нема коментара:

Постави коментар