уторак, 9. септембар 2014.

Чикине бомбоне




Чикино бомбоне су PSYCHOBILLY трио који је настао у Београду у пролеће 1998 године. Оригинални назив групе ''Грендпа Кендис'' (GRANDPA CANDYS) који бенд још увек користи у наступима на међународној сцени потиче од имена протагонисте истоименог њујоршког андерграунд стрипа из педесетих година прошлог века Џимија Кендиса (Jimmy Candys). Пошто се лична имена не преводе, а дека Кендис није познат широј публици, бенд је за српско тржиште узео име које је представљало најближи логички еквивалент - Чикино бомбоне.

Током тринаест година постојања, Бомбоне су одсвирале близу три стотине свирки у Србији и иностранству (јубиларни тристоти концерт се очекује ускоро), објавиле четири албума (Flaming Dynamite-2000, Captain Crash-2002, 666.000 Miles on the Wrong way-2006. и Grandpa Candys Early Sides-2009), појавиле се на већем броју домаћих и страних компилација и остале једна од ретких стабилних појава на српској сајкобили / рокабили сцени. Нови албум Бомбона је снимљен крајем прошле године у студију Команданта Адама и биће објављен чим буде измиксован.

Бомбоне објашњење своје дуговечности виде пре свега у подршци београдских и новосадских пријатеља и фанова који заједно чине ''Грендпа Кендис Кру'' (Grandpa Candys crew), екипу која је у виду проширене породице учествовала са бендом у свим догађајима који су се смењивали кроз добра и лоша времена. ..

Одређене информације и материјал Бомбона је лако пронаћи преко главних интернет претраживача.

Нема коментара:

Постави коментар