четвртак, 25. септембар 2014.

Red AlertRed Alert су панк /Ои!бенд формиран у Сандерленду, Енглеској, маја 1979 године.
Овај квартет снимио је три студијска албума, а појавио се и на бројним компилацијама укључујући Punk And Disorderly (Abstract Records, 1981) и Carry On Oi! (Secret Records, 1981). Три издања бенда ушла су у UK Indie Charts Top 30 (најпродаванија независна снимљена издања у Британији) својевремено. Red Alert се распао 1985, међутим чланови састава су се поново окупили четири године касније, организујући турнеје и клубске свирке.

Историја бенда

Оригиналну поставу Red Alerta чинили су Стив ''Cast Iron''  Смит (вокал), Тони Ван Фратер (гитара), Газ Стјуарт (бас), и Дона (бубњеви). Први деби им је био 1979 године, на једном од карневала у Сандерленду када су изводили нумере састава ''UK Subs'' и ''The Clash''. Први демо, испоставиће се да ће бити уједно и прво издање : самофинасирајући ''EP Third And Final''  са свега 250 примерака који су се врло брзо распродали на свиркама. Са новим бубњаром Мичом, бенд је издао други демо под називом ''In Britain'' на коме су се нашле две песме са ''Carry On Oi!'' компилације од којих је једна SPG! Гери Бушел им је предложио да пошаљу свој материјал ''No Future Records'' –у што су они и урадили, па је и потписивање уговора уследило за не више од недељу дана.


 У току две године ''Red Alert'' је издао два EP - In Britain, Take No Prisoners, LP We’ve Got The Power, сингл "City Invasion" и There’s A Guitar Burning са шест нумера. На EP - Guitar Burning ускочио је нови бубњар Мети Форстер. Промена и није баш нешто уродила плодом, јер се састав расформирао, па ипак Тони и Мети се прикључују групи ''Red London''  на турнејама.

Године 1989 сва четири оригинална члана ''Red Alert''  почели су поново да се виђају у новоотвореном градском клубу ''Kazbah''. Првих месеци 1990 године, ''Red Alert'' је заједно са ''Red London'' –ом и ''Attila the Stockbroker''- ом организовао концерт, и након ватреног пријема публике, одлучио да настави даље са радом, изузимајући Газа који је замењен Томом Спенсером. Уследила је турнеја и обилазак Западне Европе, да би убрзо са Газом Стокером као новим басистом, овај квартет снимио свој други LP - Blood, Sweat 'N' Beers, издат за ''Nightmare Records'' у Немачкој, а затим и Beyond The Cut EP (Nightmare/Knockout).

Са новим бубњаром Џоном Форстером (Метијевим братом), а касније и Лејнијем Летерфејсом, ''Red Alert'' је направио турнеју по Сједињеним Смеричким Државама, издавши ''Super Yobs'' заједно са ''The Templars''-има. У повратку издали су Street Survivors / Drinkin' With Red Alert дупли 7EP сет. Августа 1994 године, стигао је нови бубњар Иан и остао све до данас. Са њим је 1995/96 Red Alert објавио ''Breakin' All The Rules СD''  за  ''Dojo Records''. Убрзо након издања Лејни се враћа, овога пута у својству басисте.Ова постава је снимила добро познати ''Wearside''  за ''PlasticHead Records'', који се поклопио са компилациом ''1999 Red Alert - The Rarities''  (20 нумера) које су објављене у сарадњи са Captain Oi! Records-ом.

Нема коментара:

Постави коментар