понедељак, 8. октобар 2018.

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА – НАТО ИДИ КУЋИ!


Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) поводом срамне изјаве Александара Вучића, председника Србије али и других представника власти о „ разграничење са Албанцима на Косову и Метохији“ поручује да се из таквих порука јасно препознаје тежња проимперијалистичког режима да настави погубну политику која неминовно води признавању окупиране јужне српске покрајине као „самосталне државе“ са представништвом у Уједињеним нацијама. 

НКПЈ истиче да је таква политика потпуно погрешна и супротстављена интересима како Србије тако и српског народа на Косову. Било какав „споразум“ који Вучић постигне са албанским сепаратистичким и марионетским властима у Приштини под патронатом империјалистичке Европске уније неће заштити српски живаљ на Косову већ га насупрот томе оставља на милост и немилост терориста из бивше такозване Ослободилачке војске Косова који сада, између осталих, чине марионетске власти у Приштини.

НКПЈ наглашава да је Косово и Метохија од окончања злочиначке агресије западног империјализма на Савезну Републику Југославију 1999. године окупирана територија од стране његове ударне војне песнице НАТО. Окупирани су како Срби, тако и Албанци, као и сви други житељи јужне српске покрајине у којој је изграђена највећа војна база НАТО на Балкану у склопу политике окруживања Русије снагама тог империјалистичког војног савеза и зарад грамзивих циљева крупног капитала.

НКПЈ поручује да су недопустива било каква „разграничења“, поделе, замене територија и слично. Основни циљ западног империјализма је да присили власти у Београду да признају границе између Србије и Косова и чланство Косова у Уједињеним нацијама што је апсолутно неприхватљиво.

НКПЈ користи и ову прилику да затражи од окупаторских НАТО трупа да одмах напусте територију јужне српске покрајине и захтева њен моментални повратак у састав матице Србије. Власти у Београду су дужне да одмах прекину преговоре под покровитељством западног империјализма са марионетском владом у Приштини. Срби и Албанци на Косову треба да се уједине у борби против империјализма и окупације следећи славни пример партизанских хероја Боре и Рамиза из Народно- ослободилачке борбе у Другом светском рату.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,
Београд,
22. август 2018.

Нема коментара:

Постави коментар