четвртак, 23. април 2020.

Бивши колонијалисти требали би да се припреме за контраудар НР Кине


Од среде укупан број потврђених случајева заразе од COVID-19 прешао је 2,5 милиона широм света,при чему су најтеже погођене САД и европске земље,док су само САД пријавиле преко 825.000 случајева заразе.Шта раде политички лидери ових земаља у време када њихове домовине пате услед коронавируса?Да ли су заузети поравнањем криве на графикону?Имајући у виду извештаје западних медија,чини се да то није у њиховом фокусу,с обзиром да они тренутно улажу огромне напоре како би умањили своју одговорност,односно прикрили неспособност.

Током протеклог месеца поједини западни политичари били су гласнији но икад у захтевима да их НР Кина обештети,мислећи ваљда да ће успети нешто да постигну својом хистеријом.Међутим како је стање са пандемијом почело из дана у дан да се погоршава у Европи,а нарочито у САД,неке од западних земаља које теже доминацији и утицају на светско јавно мњење,укључиле су се у забаван шоу програм 'како на хиљаду начина оклеветати НР Кину'.

У намери да привуку сву пажњу на себе,велики број западних политичара се усудио да прича свашта,наступајући сензационалистички без обзира на истинитост навода,тј. на чињенице којима би поткрепили такве тврдње.Они су само тиме показали колико је код њих дубоко укорењен менталитет неодговорног понашања у јавним наступима и како све то функционише.

Ови политичари су изнели оптужбе на рачун НР Кине да наводно шири дезинформације и касни у размени информација,при том не обазирући се на оно што је НР Кина покушавала од самог почетка да подели са њима везано за COVID-19,упозоравајући их из најбоље намере.

У поступцима америчких сенатора Тома Котона и Џоша Холија,али и тужиоца из Мисурија Ерика Шмита,ми можемо да видимо да код њих још владају духови западних империјалиста и колонијалиста,истих оних који су освајали свет палећи га и пљачкајући уз употребу пушака и топова.

И шта ако ове Западне земље наставе да се понашају осионо?Оне су те које треба да сносе одговорност за све што човечанство трпи у последњим деценијама,чак вековима
уназад.Чини се да су бројни Западњаци просто заборавили како су њихове државе успеле у кратком временском периоду да акомулирају капитал кренувши путем економског развоја.У доба нових открића,Западна цивилизација се раширила свуда по свету,тако да су традиционалне светске силе приграбиле огромну количину ресурса у том процесу.У међувремену су за болести попут колере,маларије,жуте грознице и малих богиња оптужили староседеоце,иако су колонизатори са Запада били ти који су болести донели на новооткривене континенте.

Пандемија грипа из 1918 године,једна од најтежих у новијој историји,заразила је тада око 500 милиона људи или ти једну трећину светске популације.Процењује се да је број смртних случајева износио најмање 50 милиона широм света.Неки научници сматрају да вирус потиче из Канзаса,где је идентификован код војног особља у пролеће 1918 године,док други опет верују да је настао у Њујорку.Ако би се овде водили горе поменутом логиком Запада,како то да САД нису исплатиле новчану накнаду остатку света због губитака,а за које су криве исте те САД које нису успеле да изолоју вирус унутар својих граница?

Кад већ постоји толика брига код САД,зашто онда оне нису сносиле трошкове за учињену штету коју је свет претрпео,или се барем извиниле након пандемије грипа H1N1 из 2009 године,који је потекао са тог континента и резултирао смрћу,како се процњује 151 700-575 000 људи,само током прве године његовог трајања?

Нема никаве логике нити разлога да се НР Кина стиди,нити би требала да надокнађује било коме било шта,због наводних грешака које никада није ни починила.Да ли Западњаци стварно верују да се Кинези рађају инфериорнији од белаца,па онда живе у убеђењу да као такви не могу да учине ништа боље од њих самих?! 

Ствари су се доста промениле у свету у коме живимо.Давно су прошла времена када су се империјалисти и колонијалисти за све питали.Уколико и даље постоје људи који подржавају политичку хистерију Запада,онда би свакако требали да се припреме за кинески противудар!

Текст преузет са кинеског портала Global Times.

Нема коментара:

Постави коментар