среда, 8. јун 2022.

Зашто је дозвољено певати 'Viva la BR' у сред Италије?!



Мејнстрим медији у Италији су се баш узнемирили због реп састава 'P38-La Gang' који је заталасао јавност ове године.Кренули су оштро,профили на друштвеним мрежама су им погашени,концерти су им под надзором полиције.Шта да кажем,постоје тек две године и бојим се да ће се сви устремити сад на њих,тако да од некакве реп каријере и гомиле пара неће бити ништа,а ја мислим да им зарада и није била циљ.Момци имају срца и свака част на томе! За сада им још на Јутјубу држе спотове и песме од којих би издвојио мени омиљену 'Renault' која се налази испод у оквиру текста,а ту су још и 'Nuove BR',Gulag,Moda Italiana...итд...

Бестидни концерт одржан у Ређо Емилији- пише главни уредник листа 'Quatidiano nacionale' Микеле Брамбиља

Шта би се догодило када би се појавила нека нео-фашистичка музичка група на сцени и на свом концерту извела перформанс обучена у црне кошуље,где би доминирала симболика са келтским крстовима или нпр. кукуљице Кју Клукс Клана? Група која велича масакре над црначким становништвом? Догађаје на 'Piazza Fontani', 'Piazza della Loggia' и 'Italicus'-у? Па догодио би се тотални хаос!Заправо тој музичкој групи не би било ни дозвољено да наступа.Е па исто тако је требало забранити идиотима из бенда 'P38-La Gang' да се попну на стејџ 1.маја у Ређо Емилији,на концерту организованом у клубу ARCI,и певају са маскама потпуно анонимно,славећи терористичку групу "Brigate Rosse" која је убила бившег премијера Италије Алда Мора.И наравно ником ништа..

Идиотима је омогућено да певају са истакнутом петокраком BR и цртежом на коме се налази модел аутомобила 'Renault 4' и леш Алда Мора у пртљажнику.Све то су около пратили натписи и пароле попут оне класичне "Удри једног да едукујеш њих стотину".Заправо једна од њихових најпознатијих нумера се и зове баш  "Renault", на чијем почетку иде бизарна реклама која говори о проширеном задњем делу овог модела аутомобила.И шта сад са тим? Опет ништа, све је у најбољем реду,нико ништа не проговара и можда би све остало на томе да наше новине нису откриле ову прљавштину у јучерашњем штампаном издању.


И има ли нечег лошег?Власник 'ARCI Tunnel Club"-a (где је застава BR такође окачена),извесни Марко Вићини,стао је у одбрану бенда наводећи да је то обична "провокација" и да наступ ове групе може да узнемири једино "фашисте".Он је такође на то додао да су ови момци већ наступали у Риму,Фиренци,Болоњи...и да је како он каже "закрпа на рупи много гора од тога,јер прикрива шта се налази испод,прикрива праву намеру нечијег деловања"...

На црвени тероризам се врло често и даље гледа са много попустљивости,ако не и са симпатијама,јер се полази од претпоставке да су се "Brigate Rosse" у суштини бориле за праведну ствар,за комунизам, где влада начело "од сваког према способностима,свакоме према потребама".Укратко, питка прича за сиромашне,потлачене и експлоатисане.Али овде се политика меша са тероризмом. 'Brigate Rosse' нису живеле у диктатури,живеле су у демократији: свакако несавршеној и на неки начин ограниченој,али ипак демократији.У којој је могло да се гласа,у којој је Комунистичка партија Италије могла да победи на изборима и у којој су,уместо да изађу на изборе, они изабрали да убијају: судије,тужиоце,карабњере,политичаре новинаре..

Неко би можда могао да пошаље ове момке из 'P38-La Gang' да разговарају са породицама жртава терориста 'Brigate Rosse'.. или не,још боље: требало би их послати директно код Франка Бонисолија,бившег бригадира који се искрено покајао.Он би можда могао да им објасни каква је то трагична грешка била и какву тежину носи у себи.Сигуран сам да би га обузео бес на том концерту,а он није фашиста драги Марко Вићини.

Нема коментара:

Постави коментар